Home Hardware

Lichtgewicht stroomgenerator met batterij die je al fietsend oplaadt

0
De Atom is een lichtgewicht generator met oplaadbare batterij die je op een fiets kan monteren om met de opgewekte stroom vrijwel elk mobiel apparaat op te laden via USB.

Wie vaak trektochten maakt met de fiets en wel eens te kampen heeft gehad met een lege batterij van zijn navigatiecomputer of smartphone, kan nu bij het vertrek op beide oren slapen. Met de Atom kan je immers al fietsend zelf stroom opwekken en opslaan in een batterij die je kan loskoppelen om zo je mobiele toestellen op te laden. Maar je kan de toestellen of fietsverlichting ook al rijdend rechtstreeks opladen.

Atom fietsgenerator en batterij

Atom fietsgenerator en batterij (© ; licentie: )

De Atom is een project van het Californische bedrijf Siva Cycle op de fundraiser website Kickstarter. De fietsgenerator kan je op de meeste standaard fietsframes monteren. De Atom is weersbestendig en weegt 300 gram. De capaciteit van de verwisselbare accu van de Atom is 1300mAh. De batterij levert op dezelfde manier stroom als de usb-poort van een laptop.

Bovendien beloven de ontwerpers dat ze bij elke tien verkochte Atoms er eentje gratis zullen bezorgen aan organisaties die werken in ontwikkelingslanden waar mensen niet over elektriciteit beschikken.

Na één dag heeft het project op Kickstarter al meer dan een derde van het beoogde bedrag binnengehaald. Meer informatie vind je op deze pagina op Kickstarter. Een video toont hoe de Atom van Shiva Cyvle werkt:

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.