Nieuwe serie AV-ontvangers van Pioneer ondersteunt iOS en Android

0
141
Pioneer brengt een nieuwe reeks AV-receivers op de markt die compatibel zijn met iOS en Android, waardoor ze toegang bieden tot diverse muziekstreamingopties. De topmodellen ondersteunen ook de nieuwe 4K Ultra HD standaard

Het nieuwe assortiment receivers van Pioneer bestaat uit de VSX-1123 en VSX-923 (7.2-kanaal), de VSX-828 (7.1-kanaal) en de VSX-528, VSX-423 en VSX-323 (5.1-kanaal). Met de AV-ontvangers kan je ook genieten van muziekbestanden op je mobiele apparaten. De drie topmodellen kunnen ook de muziek op een iPad (alle versies) afspelen en geven de albumhoes en de metagegevens weer wanneer je ze aansluit op een televisietoestel of een beeldscherm. De receivers laden ook een iPhone, iPad of iPod als die aangesloten is.

Pioneer VSX-1123

Pioneer VSX-1123 (© ; licentie: )


De ontvangers bieden in het frontpaneel ook Mobile High Definition Link-connectiviteit (MHL), waardoor je een smartphone als extra audio- en videobron kan integreren in je home entertainmentsysteem. De nieuwe MHL 2.0 ondersteunt bovendien 3D-content en heeft een functie om smartphones sneller te laden.

Dankzij HTC Connect (verkrijgbaar op de VSX-528 en hogere modellen) kan je muziek streamen van compatibele HTC-smartphones via een draadloze verbinding. Je kan met HTC Connect ook het volume van de ontvanger regelen via je smartphone, terwijl je het toestel tegelijk voor andere functies kunt gebruiken.

De VSX-1123 en de VSX-923 zijn uitgerust met de AVNavigator van Pioneer, een interactieve installatiegids en handleiding. In de vier topmodellen is ook AirPlay ingebouwd. Ze ondersteunen tevens Apple Lossless- en AIFF-bestanden, evenals WAV- en FLAC-bestanden in hoge resolutie. Bovendien bieden de nieuwe receivers gapless afspeelmogelijkheden voor AIFF-, Apple Lossless-, WAV- en FLAC-bestanden. Deze techniek staat garant voor een betere luisterervaring, doordat opeenvolgende audiotracks worden afgespeeld zonder pauzes tussendoor. De VSX-1123, het paradepaardje, speelt via zijn USB-ingang aan de voorkant ook audiobestanden in het Direct Streaming Digital (DSD)-formaat af.

De Pioneer receivers zijn klaar voor de 4K Ultra HD resolutiestandaard die een vier keer hogere resolutie dan de huidige HD 1080p-standaard biedt. Alle receivers uit het nieuwe gamma van Pioneer kunnen 4K-videosignalen doorsturen naar compatibele beeldschermen. Bovendien kunnen de VSX-1123 en de VSX-923 HDMI-videosignalen naar 4K Ultra HD-resolutie opwaarderen wanneer je ze samen met de recentste 4K-beeldschermen gebruikt.

De nieuwe serie receivers is ook energievriendelijk. Met de nieuwe ECO Mode kan je in real time het piekvolume analyseren en bijsturen naargelang de content die wordt afgespeeld.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Pioneer AV-ontvangers zijn vanaf juni 2013 verkrijgbaar voor de volgende adviesprijzen:

– Pioneer VSX-323: € 239
– Pioneer VSX-423: € 299
– Pioneer VSX-528: € 399
– Pioneer VSX-828: € 449
– Pioneer VSX-923: € 599
– Pioneer VSX-1123: € 699

Foto van Pioneer
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelLichtgewicht stroomgenerator met batterij die je al fietsend oplaadt
Volgend artikelOok onder water filmen met Full HD Handycam camcorder van Sony
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.