Romney’s “Mappen vol vrouwen” lokt ook op Amazon spottende reacties uit

0
29
De uitspraak “Binders full of women” die Mitt Romney in het tweede presidentiële debat deed, werd al snel een internethit. Zelfs bij de kantoorbenodigdheden die Amazon.com verkoopt vind je onder een simpel product zoals ringmappen (dat zijn “binders” in het Engels) duizenden reacties die de draak steken met de woorden van de presidentskandidaat.

Tot morgenvroeg 6 november 7 november (onze tijd) kunnen de Amerikanen nog gaan stemmen om een nieuwe president te kiezen. Of Mitt Romney hoog zal scoren bij de vrouwelijke kiezers is nog maar de vraag. Tijdens het tweede verkiezingsdebat joeg Romney hen op de kast met zijn uitspraak dat toen hij als gouverneur van Massachusetts op zoek was naar gekwalificeerde vrouwen voor het kabinet, er in eerste instantie alleen mannen hadden gesolliciteerd. Daarom had Romney vrouwenorganisaties gevraagd geschikte vrouwen te zoeken. “Ze brachten ons hele mappen vol met vrouwen”, vertelde hij (“Binders full of women”).

Het was zijn antwoord op een van de vragen uit het publiek die ging over de manier waarop beide presidentskandidaten de gelijkheid tussen man en vrouw op de werkvloer zouden aanpakken. Romney dacht zich zo te profileren als een feminist, maar bereikte met zijn vreemde reactie het tegendeel. Ze suggereert, zo merkten analisten op, dat hij zelf weinig vrouwen kent die hij capabel acht voor een hoge(re) functie.

Op internet werd de quote “Binders full of women” meteen opgepikt met speciale websites op Tumblr en Facebook. Maar ook op Amazon ventileren de Amerikanen hun spot. Ze gebruiken daarvoor de recensies die klanten kunnen geven onder producten. Zo staan er onder een eenvoudige ringmap van Avery meer dan duizend speelse commentaren die verwijzen naar Romney’s “Binders full of women”. Uit al die grappige commentaren pikten we er deze limerick van ene Dena Darkstar uit:

There once was a man named Mittens
Whose women were all playful kittens
He bound them all in
An Avery bin
And had only to pay them a pittance

Het loont de moeite om de andere commentaren op Amazon.com te lezen: lachen geblazen!

In deze video kan je de inmiddels beruchte uitspraak van de arme Mitt Romney beluisteren. Benieuwd of hij morgen effectief president van de V.S. is…

Vorig artikelToekomstige snelwegen worden ‘slim’ en interactief
Volgend artikelCompact All-In-One fotolab van HP voor creatieve gezinnen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.