PowerShot compactcamera voor gebruik in sportieve en avontuurlijke omstandigheden

0
21
Canon brengt een robuuste camera op de markt voor de avontuurlijke fotograaf. De PowerShot D20 is water- en stofdicht, schokbestendig en bestand tegen lage temperaturen.

De nieuwe PowerShot heeft een robuuste en sportieve behuizing. De body is robuust genoeg temperaturen tot -10°C te verdragen en om onder water te gebruiken tot een diepte van 10 meter. Met de optionele WP-DC45 onderwaterbehuizing met externe flitserondersteuning is de camera zelfs bruikbaar tot een diepte van 40 meter. Ook overleeft de D20 een val van maximaal 1,5 meter hoogte en is de camera voorzien van afdichtingen tegen zand en stof. De D20 heeft Active Display technologie waarmee je sommige functies kan gebruiken door tegen de body van de camera te tikken. Zo kan je de camera ook met handschoenen aan gebruiken. De PowerShot D20 heeft een 7,5 cm (3-inch) PureColor II LCD-scherm.

Canon PowerShot D20

Canon PowerShot D20 (© ; licentie: )

De camera maakt gebruik van Canon’s HS System. Dit systeem bestaat uit de combinatie van een gevoelige 12,1 megapixel CMOS-sensor met Canon’s DIGIC 4 beeldprocessor. De D20 heeft een 5x zoomlens. Intelligent IS analyseert automatisch de scène en selecteert uit zeven verschillende modi de optimale instellingen voor de optical Image Stabilizer om te zorgen voor trillingsvrije videobeelden en haarscherpe foto’s. De Handheld Night Scene modus maakt het mogelijk donkere scènes te fotograferen. Deze modus registreert een reeks snelle opnamen en combineert ze tot één scherp en goed belicht resultaat. De D20 heeft ook een Super Slow Motion Movie voor het maken van video bij snelle actiemomenten. De camera heeft een speciale Movie Record knop om direct over te schakelen naar video-opname (tot Full HD 1080p beeldkwaliteit).
De PowerShot D20 heeft ook een GPS tagging en GPS Logger functie waarmee je opnamen kan voorzien van gegevens over de locatie. Er is ook een Movie Digest modus om een‘the making of…’ film te maken van de opnamen die je tijdens de dag maakt. Ingeschakeld begint deze modus vier seconden voordat een foto wordt gemaakt een video-opname te maken met een resolutie van 720p HD resolutie en combineert die vervolgens tot een film. Op deze pagina vind je de volledige specificaties van deze PowerShot camera.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon PowerShot D20 compactcamera zal wellicht in mei beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 399.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelFoto’s afdrukken in fotolabkwaliteit met dye sublimation-printer
Volgend artikelVijf nuttige en leuke Android-apps
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.