Kingston SSD HyperX Upgrade Kit 240 GB review

SSD upgradekit voor gevorderden

4
Kies je bij de aanschaf van een nieuwe pc voor een snelle, betrouwbare harde schijf of ga je best meteen voor een Solid State Drive (SSD)? Technologisch verkiezen wij uiteraard een SSD. Natuurlijk speelt ook het budgettaire aspect een grote rol, zeker als je een oudere pc wil upgraden. Een kosten–batenanalyse moet je voor jezelf opstelllen. Wij hebben voor jou de Kingston HyperX Upgrade Kit 240 GB SSD onderworpen aan een grondige test.

Kingston is een bekende fabrikant van geheugenmodules. Tot het gamma behoren RAM-modules, Flash-geheugens en Solid State Drives. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en stelt wereldwijd meer dan 4000 mensen tewerk. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Fountain Valley, Californië in de Verenigde Staten.

In de doos
Wanneer we het stevige doosje van de upgradekit openen, zien we meteen de 2,5-inch Kingston HyperX 240 GB SSD. In dezelfde mousse vinden we een bracket en de schroefjes voor montage in een 3,5-inch schijfcompartiment. Ook een cd-rom met software en handleidingen, een SATA-kabel en een multi-bit schroevendraaier behoren tot het pakket.

Kingston HyperX SSD Upgrade Kit

Kingston HyperX SSD Upgrade Kit (© ; licentie: )

Toch is het meest opvallende onderdeel de USB-enclosure met bijbehorende USB-kabel. Deze behuizing kan je gebruiken om de oude 2,5” harde schijf in te bouwen bij een upgrade van een notebook. Dat is niet alleen handig om de data naar de nieuwe SSD te kopiëren, maar uiteraard kan je deze achteraf blijven gebruiken als externe harde schijf.

4 REACTIES

 1. Werkt de cloning ook als de originele schijf groter is dan de SSD?
  Mijn HD is 1Tb groot. Ik gebruik er nu ongeveer 200Gb van ( + 100Mb voor de verbogen partitie ).

  • Als er op de originele schijf minder gegevens staan dan op de ssd-vervangschijf dan werkt het: de partitie wordt dan automatisch verkleind. Maar in jouw geval heb je 300 MB gegevens, dus dan moet de nieuwe schijf iets groter zijn dan 300 MB, anders kan het natuurlijk niet werken.

 2. Dag Nick,
  Merk je nu eigenlijk een (belangrijk) verschil in snelheid t.o.v. de oorspronkelijke HD? Het is natuurlijk interessant om weten dat de Kingston beter presteert dan de Intel, maar ik vertrek natuurlijk vanuit een situatie met een “echte” HD en ik vraag me af of het een investering is die loont.

  • Dag René,

   Er is echt een belangrijk en merkbaar verschil wanneer je een SSD gebruikt in plaats van een conventionele schijf. Bij de test van de Intel 320 series heb ik de vergelijking gemaakt met een standaard Western Digital schijf en dat was een verbazingwekkend verschil. Neem bijvoorbeeld de leessnelheid van de Intel SSD tegenover de WD1600AAJS HDD: leessnelheid van 70.45 MB per seconde, 239,86 MB per seconde bij de SSD.

   Natuurlijk is een SSD nog steeds een dure aangelegenheid. Als de duurdere prijs geen probleem vormt, krijg je heel wat prestatiewinst in de plaats.

   Nu, je kan uiteraard alleen het maximale uit de Kingston SSD persen als je moederbord SATA Rev 3.0 (6Gb/s) ondersteunt. Maar dan maak ik mij de bedenking dat je een SSD niet voor één of twee jaar koopt. Stel dat je oude pc geen ondersteuning biedt voor SATA Rev 3.0 en dat je hoopt dat het systeem nog twee jaar mee zal gaan. Kies je dan best meteen voor een SSD met de nieuwste interface of ga je beter voor bijvoorbeeld de Intel 320 Series met de tragere interface die je misschien goedkoper kan aanschaffen? Dat zijn uiteraard afwegingen die je zelf moet maken.

   Hopelijk ben je iets met deze bedenkingen. Volgens mij is het zeker de moeite waard.

   Groetjes
   Nick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.