RAID-schijf betrekt stroom van Thunderbolt-kabel

0
Opslag-specialist WD, onderdeel van Western Digital, introduceert een externe schijf die gevoed wordt via een Thunderbolt-kabel. De WD My Passport Pro dual-drive is verkrijgbaar in capaciteiten van 2 TB en 4 TB. De gebruiker kan zelf het raid-beschermingsniveau instellen.

Thunderbolt is sneller dan FireWire 800 en USB 3.0 en tref je standaard aan op recente Apple Mac-computers. WD introduceert nu de My PassPort Pro, een externe schijf die intern twee harde schijven aan boord heeft en die geen aparte voeding nodig heeft, maar zijn stroom betrekt van de Thunderbolt-kabel.

Deze erg mobiele externe schijf is verkrijgbaar in capaciteiten van 2TB en 4 TB. De gebruiker kan de twee interne schijven naar keuze instellen in raid-0 of raid-1. (Meer uitleg over raid vind je in dit artikel.)

WD My Passport Pro

WD My Passport Pro (© ; licentie: )

In raid-0 kopieert je met deze schijf een HD-videobestand van 22 GB in de helft van de tijd die je nodig zou hebben met een usb 3.0-schijf, dit dankzij overdrachtsnelheden die gaan tot 233 MB/s.

Beide 2,5-inch harde schijven zitten in een slanke aluminium behuizing, die uitgebreid getest is op schokbestendigheid. WD My PassPort Pro 2 TB kost €369. De 4 TB uitvoering kost €499. WD geeft drie jaar garantie op de My PassPort Pro.

Foto van WD
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.