Geheugenstaafje met intrekbare USB-aansluiting

0
27
Freecom introduceert een reeks usb-sticks met intrekbare usb-aansluiting. Niet echt wereldschokkend nieuws, want zoiets bestaat al langer, maar de nieuwe Freecom DataBar zijn wel erg compact. Het als “vernuftig” omschreven intrekmechanisme is ontworpen door de Nederlandse ontwerpbureaus Niels in Vorm en EigenID.

De Freecom DataBar zijn erg kleine geheugenstaafjes met een schuivende usb-aansluiting. Als je de stick niet gebruikt, kun je de aansluiting dus in het chassis schuiven en hou je een klein blokje over. Niet echt origineel, zoals we in de inleiding al aangaven, maar omdat deze geheugenstaafjes erg compact zijn, besteden we er toch maar even aandacht aan.

Freecom DataBar 32GB

Freecom DataBar 32GB (© ; licentie: )

Mooi is ook dat Freecom twee lokale Nederlandse ontwerpbureaus aanzocht om de sticks te helpen ontwerpen: Niels in Vorm, in 2008 opgericht door industrieel ontwerper Chantal Niels en EigenID, opgericht door industrieel ontwerper Robbert Gerretsen. De Freecom DataBar is vanaf nu beschikbaar in de volgende capaciteiten: 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, 32GB en 64GB. De verkoopadviesprijs is respectievelijk € 5,90, € 7,90, € 11,90, € 21,50, € 39 en € 99 incl. BTW.

Foto van Freecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelRobot kopieert volledige Bijbel in “handschrift”
Volgend artikelJVC lanceert Full HD video- en fotocamera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.