New York Times ontwikkelt sociale, interactieve “keukentafel” met Microsoft Surface

0
83
Digitale kranten hebben een nadeel: stukken van de weekendkrant delen met je huisgenoten en er over discussiëren, is moeilijk. De researchafdeling van de New York Times ontwikkelde een mogelijke oplossing: een sociale, interactieve “keukentafel” op basis van Microsoft Surface touchscreen technologie.

Huisgenoten die voorovergebogen de krant lezen op hun eigen iPad of andere tablet: de ontbijttafel wordt er niet echt gezelliger op. De researchafdeling van de New York Times heeft er iets op gevonden. Op basis van Microsoft Surface touchtechnologie ontwikkelde het een “keukentafel” waarop je gezamenlijk een digitale krant kunt lezen. Op het grote, interactieve scherm kunnen meerdere gebruikers tegelijk artikels lezen, foto’s vergroten en delen met anderen via sociale netwerken.


Misschien wordt het in de toekomst zelfs mogelijk om een product op de tafel te plaatsen en dan relevante artikels uit de krant en natuurlijk ook advertenties te bekijken. Maar dan moet er nog gesleuteld worden aan de Surface-technologie van Microsoft, die overigens voorlopig nog altijd niet voor de gewone consument beschikbaar is. De R&D-afdeling van de NYT ontwikkelde trouwens ook een interactieve badkamerspiegel waarop je bijvoorbeeld de krant kunt lezen terwijl je je tanden poetst. Je kunt de spiegel met lichaamsbewegingen bedienen die worden gelezen door Microsoft Kinect-technologie.

Vorig artikelGsm voor gebruik in extreme omstandigheden
Volgend artikelDraadloze netwerkmuziekspeler van Denon
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.