Nieuw high-end model in de PowerShot camerareeks van Canon

0
25
Canon PowerShot G12

Canon PowerShot G12 (© ; licentie: )

De PowerShot-reeks compactcamera’s van Canon krijgt een nieuw topmodel. De PowerShot G12 maakt gebruik van Canon’s HS System dat een 10 megapixel CCD sensor combineert met Canon’s DIGIC 4 processor.

De PowerShot G12 is het eerste model in Canon’s G-serie die is uitgerust met Canon’s HS System. De combinatie van een zeer gevoelige 10 megapixel CCD sensor en de krachtige DIGIC 4 processor produceert ook bij hogere ISO-waarden een voortreffelijke beeldkwaliteit volgens de fabrikant. Het grotere ISO-bereik maakt het mogelijk om ook donkerder scènes te fotograferen zonder flitser of statief. In donkere omstandigheden kan de Low Light mode worden gebruikt om het ISO-bereik te vergroten tot ISO 12800. Hogere ISO-waarden maken ook kortere sluitertijden mogelijk zodat je bewegende onderwerpen kunt vastleggen met minder kans op onscherpte. De G12 kan met een snelheid van maximaal 4,2 foto’s per seconde snelle acties vastleggen.

Hybrid IS
De PowerShot G12 heeft een 2,8-inch (7 cm) varihoek PureColor II VA lcd-scherm. Door het draaibare lcd-scherm is mogelijk om beelden vast te leggen vanuit moeilijkere hoeken. De camera heeft ook een optische zoeker (OVF) met dioptrieaanpassing voor brildragers. Om snel naar handmatige bediening te schakelen heeft de G12 een nieuw frontwieltje. De PowerShot G12 heeft een 28 mm groothoekobjectief met 5x optische zoom. Ook kun je de camera uitrusten met de nieuwe optionele lensadapter die bij het inzoomen met de lens meeschuift voor volledige dekking over het hele zoombereik. De camera heeft het optische Image Stabilizer systeem om onbedoelde camerabewegingen te corrigeren. Ook is de G12 uitgerust met Canon’s Hybrid IS technologie die de werking van de optische Image Stabilizer bij macrofotografie versterkt waardoor zijwaartse verschuiving en hoekverdraaiingen worden tegengegaan. De G12 ondersteunt de RAW bestandsindeling. Met de camera kan je ook 720p HD-video opnemen en met de HDMI-aansluiting kun je HD-beelden tonen op een HD-tv.

Prijs en beschikbaarheid
De Canon PowerShot G12 is vanaf oktober te koop voor € 579.

Foto van Canon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelZwart-wit laserprinters voor klein kantoor of werkgroep
Volgend artikel‘Het bericht is niet meer beschikbaar’
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.