Gebruiksvriendelijke Full HD pocketcamcorder

0
19
Panasonic HM-TA1

Panasonic HM-TA1 (© ; licentie: )

Panasonic heeft een erg handzame Full HD mini-camcorder geïntroduceerd die je door zijn compacte afmetingen ook kan inzetten als webcam.

De body van de Panasonic HD-TA1 camcorder is niet groter dan een handpalm en kan je daardoor gemakkelijk in een broekzak of een tasje meenemen. De afmetingen van Panasonic’s pocketcamera bedragen 53,0 (B) x 17,8 (D) x 104,0 mm (H). De HD-TA1 kan Full HD video’s (1.920 x 1.080 pixels / 30bps) opnemen. Ook is hij inzetbaar als 8 megapixel fotocamera. De HD-TA1 is uitgerust met een 2-inch (5,08 cm) lcd-scherm (153.600 beeldpunten),

Bediening
Panasonic had bij de ontwikkeling van de TA1 veel aandacht voor gebruiksgemak. Bijna elke knop heeft één enkele functie. De bediening van de camcorder is volgens de fabrikant zo intuïtief dat het doornemen van de handleiding niet per se nodig is. Ook gebruikers die geen enkele ervaring hebben met foto- of videocamera’s kunnen volgens Panasonic vrijwel meteen aan de slag met de TA1.

Webcam
Door middel van de geïntegreerde USB-ingang kan je video-opnames en foto’s eenvoudig naar een pc overzetten en eventueel uploaden naar bijvoorbeeld YouTube of Facebook. De geïntegreerde software, HD Writer PE 1.0, start automatisch op als je de TA1 via usb verbindt. De camcorder gebruikt het MPEG-4 AVC/H.264-formaat voor video en ondersteunt ook Apple’s iFrame videoformaat.
De usb-verbinding zorgt er ook voor dat de camcorder wordt opgeladen. De TA1 kun je ook inzetten als webcamera. Videochatten via Skype is onder meer mogelijk.

Prijs en beschikbaarheid
De Panasonic HD-TA1 is beschikbaar in vier kleuren. De prijs is nog niet bekend.

Foto van Panasonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelDraagbare dvd-speler met DVB-T-ontvanger
Volgend artikelNieuw duo Exilim compactcamera’s van Casio
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.