Nuttige tips voor de aankoop van een tv-toestel

3
275

Led klinkt bekend in de oren, want het is een hot item op dit ogenblik. Ccfl zegt de meeste mensen helemaal niets. Ccfl is de conventionele verlichting van een lcd-tv. Ccfl staat voor Cold Cathode Fluorescent Lamp. Het is eigenlijk een variant van de tl-lamp die veel wordt toegepast in de industrie. De ccfl-lamp werkt op wisselspanning. Groot voordeel van deze lamp is het feit dat ze weinig warmte produceren in vergelijking met een gloeilamp.

Light Emitting Diodes (leds)

Light Emitting Diodes (leds) (© ; licentie: )

LED
Een veel voorkomende misvatting is dat een ‘led-tv’ geen lcd zou zijn. Led oftewel Light Emitting Diode is een type verlichting dat vandaag de dag veel gebruikt wordt om lcd-tv’s te verlichten. Een led-tv is een commerciële uitdrukking die zelfs fabrikanten van lcd-schermen liever niet in de mond nemen. Toch kunnen we niet kijken naast de grote reclameborden, folders en op jawel… de televisie. Wat zijn de voordelen van led in vergelijking met ccfl? Een led is een lichtgevende diode. Een typerende eigenschap van een diode is dat het slechts stroom doorlaat in één richting.
Wanneer er stroom in de doorlaatrichting vloeit, geeft de diode licht. Leds maken het mogelijk om dunnere schermen te fabriceren, brengen veel licht op, verbruiken minder energie en worden niet zo warm als andere lichtbronnen. Een zeer belangrijk voordeel bij toepassing van led-technologie in tv-toestellen zijn de hogere contrastwaardes die bereikt kunnen worden.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelHeadsets met ondersteuning voor Super Wideband Audio
Volgend artikelEnergiezuinige en ultraslanke Full HD-monitoren

3 REACTIES

  1. De bedoeling was in dit artikel te kijken naar de tv technologie en niet naar netwerktechnologie. DLNA gaat verder dan de tv-wereld alleen, het zit ook in allerlei andere apparatuur. DLNA is weliswaar een interessant onderwerp om ook eens te behandelen, we zetten het op ons lijstje.

  2. hoe zit het met DNLA,
    waarom wordt dit onderwerp niet besproken in dit artikel ?
    nochthans veel actueler en interessanter dan dat exotische en weinig interessante 3D gedoe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.