Bestanden centraal opslaan

0
48
Freecom Dual Drive Network Center

Freecom Dual Drive Network Center (© ; licentie: )

Freecom brengt een NAS (Network Attached Storage) toestel op de markt met twee harde schijven die tot 4 TB aan muziek-, video- , foto- en andere bestanden kunnen opslaan en delen.

De Freecom Dual Drive Network Center is een NAS die tot twee harde schijven kan bevatten. Een Network Storage Assistant zorgt ervoor dat de NAS in het netwerk kan worden geïnstalleerd ook zonder veel kennis van netwerken. De twee harde schijven zijn te configureren in RAID 0 (twee schijven als één volume), als RAID 1 (de ene schijf maakt een kopie van de andere) of als JBOD (twee afzonderlijke schijfletters). De Dual Drive Network Center eenheid is ook te koop als kit zonder ingebouwde harde schijven zodat je zelf de keuze hebt welke harde schijven je wil installeren. De harde schijven zijn ‘hot swappable, zodat je ze kunt verwisselen terwijl de NAS in werking is.

BitTorrent
De Freecom NAS ondersteunt UPnP en DLNA en beschikt over een BitTorrent client zodat je bestanden rechtstreeks naar de NAS kan downloaden. De beheerder kan andere gebruikers toegang geven tot folders en bestanden en ook wachtwoorden toewijzen. De Dual Drive Network Center meet 20 x 15,9 x 9,3 cm.

Prijs en beschikbaarheid
De Freecom Dual Drive Network Center is al te koop en heeft een adviesprijs van € 299 met 2 TB, € 389 met 3 TB, € 499 met 4 TB en € 199 als Drive-in Kit zonder harde schijven.

Foto van Freecom
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelPak eens uit met een draagbare harde schijf
Volgend artikelToshiba netbook met Android besturingssysteem
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.