Pocket videocamera’s draag je altijd bij je

1
43

Via de meegeleverde software, die je doorgaans vanaf het flashgeheugen kunt installeren, kunt je uw opnames direct naar allerlei websites sturen. Youtube is altijd van de partij, maar vaak worden ook andere populaire sociale netwerksites ondersteund.

Omdat opnames gebeuren in het standaard mpeg4-formaat voor video’s en jpg-formaat voor foto’s kunt je de bestanden overigens ook manueel opladen, bijvoorbeeld op jouw blog, of versturen via e-mail. De HD-versies hebben ook allemaal een mini-HDMI aansluiting. Zo kunt je jouw opnames ook direct op een flatscreen-tv bekijken.

Er zijn ook nadelen

Creative Vado HD pocket camcorder

Creative Vado HD pocket camcorder (© ; licentie: )

Pocketcamera’s zitten optisch vrij simpel in elkaar. Zoomen kan bijvoorbeeld doorgaans alleen digitaal. Als je zoomt, gaat de resolutie er dan uiteraard op achteruit. Een externe microfoon aansluiten kan meestal niet. De geluidsopnames zijn vaak van monokwaliteit. Er is geen oculair en de led-schermpjes zijn erg klein en soms niet erg goed zichtbaar in het volle zonlicht. De apparaatjes zijn erg licht, waardoor het videobeeld snel gaat trillen, iets wat bij een hogere resolutie nog meer opvalt. Sommige fabrikanten voorzien een beeldstabilisator, maar die werkt meestal digitaal, wat vaak leidt tot digitale storingen in het beeld.

Kortom, dit soort apparaatjes is geen vervanging voor een echte camcorder. Wel is het zo dat negentig procent van de consumenten genoeg heeft aan de mogelijkheden die een typische pocketcamcorder biedt. Niet te verwonderen dat de traditionele camcorder het momenteel moeilijk heeft om nog kopers te vinden.

1
2
3
Vorig artikelBeschikbaar in een waaier aan kleuren
Volgend artikelGaming toetsenbord met geavanceerde anti-ghosting technologie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

Reacties zijn gesloten.