Beschikbaar in een waaier aan kleuren

0
89
Nikon Coolpix S3000

Nikon Coolpix S3000 (© ; licentie: )

Naast de Coolpix S8000 brengt Nikon ook een all-round model op de markt. De Coolpix S3000 is een 12 megapixel camera in een slanke metalen behuizing met een NIKKOR-groothoekobjectief met 4x zoom (kleinbeeldequivalent: 27 – 108 mm).

De nieuwe Coolpix heeft een erg compacte metalen body met afmetingen van 94 x 56 x 19 mm. Zoals de meeste camera’s in de Coolpix S-serie biedt de S3000 vier functies waarmee onscherpe foto’s automatisch worden voorkomen. Elektronische VR (vibratiereductie) vermindert het effect van cameratrillingen. Hoge ISO-lichtgevoeligheid (tot 3200 bij volledig formaat) vermindert de kans op onscherpte bij opnamen van snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. Daarnaast corrigeert bewegingsdetectie de beweging van de camera en het onderwerp. BSS (Best Shot Selector) ten slotte selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.

Automatische functies
De S3000 heeft ook automatische functies voor het maken van portretten. Met de glimlachtimer maakt de camera de foto wanneer de geselecteerde persoon glimlacht. Knipperwaarschuwing waarschuwt wanneer iemand de ogen gesloten heeft. De gezichtprioriteit-AF herkent tot twaalf gezichten in het beeld en stelt erop scherp. Bovendien corrigeert het rode ogen als gevolg van flitslicht op het moment dat je de foto maakt. Er is ook een stand die desgewenst voor egale huidtinten zorgt.

Scènes
De S3000 heeft een 2,7-inch LCD-scherm met 230.000 pixels en een antireflectiecoating voor een beter beeld bij fel zonlicht. De camera is uitgerust met zestien onderwerpstanden die de optimale instellingen kiezen voor veelvoorkomende fotografische stijlen, effecten en locaties. De S3000 kan video’s opnemen met een maxiumresolutie van 640 x 480 pixels.

Prijs en beschikbaarheid
De Nikon Coolpix S3000 is te koop in een waaier aan opvallende kleuren voor een adviesprijs van 180,90 euro.

Vorig artikelErg dunne groothoekcamera met 10x zoom
Volgend artikelPocket videocamera’s draag je altijd bij je
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.