Geen IT voor de Slimste Mens

0
42

Daarom is het goed dat de Lake Superior State University al sinds 1975 een lijst samenstelt van de irritantste nieuwe termen, technologische en andere. De lijst heet zeer toepasselijk List of Words Banished from the Queen’s English for mis-use, over-use and general uselessness. Wat je, nu ik erover nadenk, als doorwinterde it’er eigenlijk zou moeten afkorten tot LIWOBEMOGU. Of zoiets. ROTFL! LOL!

Dit jaar staan volgende it-begrippen op de lijst: tweet, apps, sexting en friend. Dit jaar staan er dus geen echte acroniemen Liwobemogu (sorry!). Hoewel… sexting is eigenlijk een afkorting. En apps is het dat ook. Ik laat u raden van wat. Ik wed wel dat de meerderheid van de deelnemers aan de Slimste Mens ook van deze begrippen geen zinnige definitie zou kunnen geven. Noch van de verbannen technobegrippen van vorige jaren. Zoals daar zijn: webinar (2008), pwn(ed) en i-Anything (2007), blog (2006), LOL (2005), killer app (2002), dot.com (2001), E-Anything en cybarian (2000) en high tech (1984), de eerste min-of-meer technologische term die op de verboden lijst opduikt.

List of banished words

Lees ook: Irritantste technologische termen van 2009

1
2
Vorig artikelOnder water fotograferen tot 10 m diep
Volgend artikelOver-the-top actie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.