Compact geheugenstaafje met veel ruimte

1
57
SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive met USB-aansluiting ingeschoven

SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive met USB-aansluiting ingeschoven (© ; licentie: )

Autorun
Bestanden van meer dan 4 GB kun je niet op de stick kopiëren omdat die standaard geformatteerd is in FAT32-formaat. Dit formaat ondersteunt geen grotere bestanden. Het is wel mogelijk de stick te herformatteren in NTFS-formaat, maar dan moet je achteraf manueel de U3 Luanchpad-software herinstalleren om de back-upfunctionaliteit terug te krijgen. Ook als je al onder Windows 7 werkt, zul je de software in ‘compatibiliteitsmodus’ moeten opstarten, want er is nog geen specifieke versie voor de nieuwste Windows.
De automatische back-upfunctie is een goed idee, maar er zitten nog te veel haken en ogen aan voor beginnende gebruikers. Zo moet de autorun-functie van Windows ingeschakeld zijn, want anders moet je de software toch nog manueel opstarten. Je moet dus over enige Windows-kennis beschikken om deze functie optimaal te kunnen gebruiken. Dat verslaat een beetje het doel van de SanDisk UltraBackup, namelijk een eenvoudige methode aanbieden om snel belangrijke gegevens veilig te stellen. Maar het is wel gewoon een goede geheugenstick. De U3-functionaliteit kost niet extra; zonder vooraf iets te installeren programma’s kunnen uitvoeren vanaf een geheugenstaafje is handig voor wie veel van pc wisselt. Die mensen zullen wellicht genoeg kennis in huis hebben om alles vlot te laten werken.

Conclusie
De automatische back-upfunctie van de SanDisk UltraBackup USB 2.0 Flash Drive is een goed idee, maar met enkele obstakels voor beginnende gebruikers. De U3-functionaliteit waarmee je programma’s meteen kan uitvoeren vanaf het geheugenstaafje is een handige extra voor mensen die veel van pc wisselen.

(75/100)

Adviesprijs
€ 40 (8 GB); € 60 (16 GB); € 101 (32 GB); € 192 (64 GB)
1
2
Vorig artikelPotige camera met HD-opnamefunctie
Volgend artikelScanners: niet alleen in luchthavens, ook bij Aldi!
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.