Beeldscherm met laag energieverbruik

0
103

Bij een voor onze werkplek ideale instelling (helderheid op 70 en contrast op 50) verbruikt deze monitor gemiddeld al een behoorlijke lage 22 Watt. Als de PowerSensor detecteert dat er niemand voor het scherm zit, daalt het energieverbruik tot 14,8 Watt. Met de helderheid op het maximum verbruikt de monitor 25 Watt. De besparing met ingeschakelde PowerSensor loopt dan op tot meer dan 10 Watt. Na een korte wachttijd, valt het beeld volledig uit en dan bedraagt het verbruik nog slechts een halve Watt. Als je opnieuw voor het scherm gaat zitten, krijg je erg snel opnieuw beeld (minder dan een halve seconde).

Milieuvriendelijk

Philips gebruikte bij de productie overigens ook zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen. Meer details over dit alles lees je in onze eerder test van de vrijwel identieke Philips Brilliance 225B1.

Conclusie
De Philips Brilliance 225P1 monitor kost met zijn adviesprijs van 249 euro niet meer dan een standaardscherm van een A-merk. De beeldkwaliteit is uitstekend en de energiebesparing is een milieuvriendelijk extraatje. Wat ons betreft is dit beeldscherm een aanrader, of je nu een groene jongen of meisje bent of niet. Je zult het namelijk ook in je portemonnee voelen als je vaak voor je computer zit.

(80/100)
Adviesprijs
€ 249
Foto van Philips
Website: Bezoek Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelStijlvolle, lichte netbook met HD playback
Volgend artikelGebruiksvriendelijke HD pocket camcorder
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.