Krachtige Android-smartphone met eigenzinnig uiterlijk

1
52

is dus afhankelijk van een internetverbinding op de Hero. Hou er rekening mee dat dit toestel eigenlijk ontworpen is om continu in verbinding te staan met internet. Als je geen abonnement met dataverbinding hebt, kunnen de kosten hoog oplopen!
In combinatie met een wifi-netwerk werkt Google Maps ook, maar naar onze mening heb je daar weinig aan. In de Android Market kan je zoeken naar (navigatie)software. Wij installeerden AndNav2 en Nav4All. Alleen Nav4All bleek te werken op onze HTC Hero. Ook deze software vereist een dataverbinding. Google, grondlegger van Android bracht ondertussen (in de VS) ook al een beta-versie op de markt van Google Maps Navigation. Deze versie is geschikt voor toestellen die Android 2.0 draaien.

HTC Sense
HTC Sense is de naam van de gebruikersinterface die HTC ontwikkelde voor Android. De Hero was eerder dit jaar het eerste toestel dat voorzien werd van Sense. Sense is gebaseerd op drie fundamentele principes: Make it Mine, Stay Close en Discover the Unexpected. Make it Mine doelt op de aanpasbaarheid van de gebruikersomgeving. Je kan hele ‘bureaubladen’ voorzien van widgets naar jouw keuze, achtergronden en tonen aanpassen en vooral: Scènes toepassen. Dankzij Scènes kan je je telefoon aanpassen aan verschillende momenten in je leven. Een aantal scènes worden meegeleverd, maar zelf een volledig nieuwe scène maken kan uiteraard ook. Deze feature vinden we erg goed gevonden en zeer welkom.


De interface van de Hero is zeer intuïtief!

Met Stay Close bedoelt HTC de mogelijkheid om in contact te blijven met de rest van de wereld via een waaier aan communicatiemogelijkheden. Met de Hero ben je in staat om te telefoneren, sms’en, mailen, sociale netwerken te raadplegen, enzovoort. Zo zijn widgets voorzien die toegang geven tot Twitter en Facebook, enzovoort.
Discover the Unexpected duidt op de verrassende functies die HTC toevoegde aan de Hero. Je kan

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelIn-ear hoofdtelefoons voor optimale muziekbeleving
Volgend artikelBlu-ray speler met Qdeo-videoverwerking

1 REACTIE

  1. In de bespreking worden nog 1000den mogelijkheden niet besproken: het gebruik van diverse kalenders (ook in kleur), de eenvoud van in/uitschakelen van MobileInternet, Wifi, A-GPS, . ..

    Niets dan lof en voordelen, zijn er dan geen nadelen aan dit toestel ?

    Toch wel !

    De geinstalleerde QuickOffice is enkel een viewer dus als je effectief Office documenten wilt wijzigen (cfr Windows Mobile 6.0 Professional) moet je Documents ToGo kopen (zo’n 30 EUR).

    Om bestanden te synchroniseren moet je alternatieve tools zoeken want dit zit niet standaard in HTC Sync (cfr MS ActiveSync), je kan o.a. voor Microsoft ToySync opteren.

    Qua Bluetooth gaat het toestel volledig de mist in. Er wordt slechts een beperkt aantal services ondersteund en filetransfer, serialport, obex e.a. zijn niet beschikbaar. het komt er op neer dat je enkel een bluetooth hoofdtelefoonkunt aansluiten.
    Het transferen van foto’s/muziek naar andere toestellen, het opnemen van je telefoonboek in je carkit, het toestel gebruiken als modem, … al dit moois wordt je ontzegd. Misschien iets voor Android versie 2.0 ?

    Het geheugengebruik is soms wel bizar. Het zorgt soms voor vertragingen en applicaties duiken plots op omdat ze blijkbaar automatisch opgeladen werden (ook automatisch aangemeld).

Reacties zijn gesloten.