Beter surfen dankzij browserplug-ins (Internet Explorer)

0
34

als een afbeelding is zelfverklarend. Je kunt kiezen voor jpg of png als afbeeldingsformaat. Dit is een zeer handig hulpmiddel om een statische weergave van een webpagina te bewaren. De ‘Quick Proxy Switch’ of het snel tussen proxy’s schakelen houdt verschillende proxy-instellingen bij voor verschillende netwerkomgevingen en laat je dan snel naar de juiste overschakelen. De verbeterde tabondersteuning laat je een tab sluiten door erop te dubbelklikken. Ook kun je nieuwe tabs openen vanuit de adres-, zoek- of gereedschapsbalk of vanuit de browsergeschiedenis. Het is gratis, dus niets belet je het eens uit te proberen. Wij vonden de meeste functies in elk geval erg handig.

Product IE7Pro 2.4.5
Website: www.ie7pro.com
Platform: Windows en IE7/8

IESessions
Soms en wellicht vaak zou het handig zijn als u een hele browsersessie bestaande uit verschillende vensters en tabbladen zou kunnen bewaren. Dan kun je die sessie later heropenen, al dan niet op een andere pc. Firefox heeft Session Manager en voor Internet Explorer is er nu IESessions van BaoBau. De tool werkt prima, maar helaas bewaart hij de laatste sessie niet automatisch. Daardoor kun je de laatste sessie niet herstellen als IE of Windows crasht. Je moet er dus zelf aan denken van tijd tot tijd de sessie te bewaren. Jammer van deze toch wel rare vergetelheid, maar toch is dit volgens ons een must-have plug-in voor IE-gebruikers.

Product: IESessions 1.0.4
Website: www2.baobau.com/iesessions_more.html
Platform: Windows en IE6/7

IESessions (IE) sessiebewaarvenster
IESessions (IE) sessiebewaarvenster

Live Search Translator
Als je een vertaalhulp nodig hebt bij het struinen door anderstalige websites, dan kan deze Live Search Translator je helpen. In tegenstelling tot QTL voor Firefox die met Google Translation werkt, werkt deze zoals de naam al aangeeft met de computervertalingen van Microsofts Live Search. Het is dan ook een toevoeging van Microsoft zelf. Ze is helaas niet beschikbaar voor IE6 of IE7: je moet IE8 hebben. Dat beperkt de bruikbaarheid natuurlijk fors.

Product: Live Search Translator
Website: translator.live.com
Platform: Windows en IE8

Kort
* Met plug-ins breidt u de functionaliteit van Firefox en Internet Explorer uit.
* Er bestaan tal van interessante plug-ins voor zowel Firefox als IE, maar controleer wel eerst of de plug-in van een betrouwbare bron komt
1
2
3
4
5
Vorig artikelBeter surfen dankzij browserplug-ins (Firefox)
Volgend artikelIn-ear hoofdtelefoons voor optimale muziekbeleving