Gratis of goedkoop kan toch goed zijn

0
58

stopt (om wat voor reden dan ook), kan die ontwikkeling door anderen overgenomen worden. Ook door uw eigen bedrijf, als u geschikte programmeurs in dienst hebt. Het kan trouwens ook interessant zijn qua gunstige reputatie om mee te werken aan publieke-broncodeprojecten.

open source

Er bestaan publieke-broncodeoplossingen voor vrijwel elke beveiligingsapplicatie

Er bestaan publieke-broncodeoplossingen voor vrijwel elke beveiligingsapplicatie. Antimalware, utm (Universal threat management), firewalls, kwetsbaarheidsonderzoek, bewaking, inbraakdetectie en -preventie, directory- en identiteitsbeheer, noem maar op. Vaak zijn die oplossingen beschikbaar of inzetbaar als ‘virtual appliances’ die u in een virtuele omgeving kunt uitvoeren en grondig testen. Beveiligingsoplossingen die u normaal als afzonderlijke appliances zou draaien, zouden ook als virtuele appliances kunnen draaien als u al een performante hypervisoromgeving in huis hebt. Dan bespaart u ook op aankoop- en werkingskosten (geen extra hardware, minder stroomverbruik, minder netwerkswitches, noem maar op).

We moeten er wel op wijzen dat open source beveiligingsoplossingen die dagelijkse updates vereisen naar onze ervaring momenteel nog lang niet de efficiëntie en het werkingsniveau halen van equivalente gesloten commerciële oplossingen. Wellicht verandert dat nog, maar het is toch iets dat u niet uit het oog mag verliezen.

Praktisch

Er zijn een paar duidelijke pijnpunten die makkelijk weg te werken zijn. Als u de software vermijdt die het belangrijkste doelwit is voor malware en hackers, dan is een belangrijk deel van de strijd al

1
2
3
4
5
Vorig artikelGratis online muziek vinden
Volgend artikelGeïntegreerde beveiliging tegen ongekende snelheid