Nieuwe malware-bescherming voor 2010

0
64


Norton AntiVirus 2010

Norton AntiVirus 2010 beschermt je pc en je kostbare gegevens tegen virussen. Dat is de basis, want NAV 2010 biedt niet enkel bescherming tegen virussen. Het blokkeert en verwijdert naast virussen ook nog spyware, Trojaanse paarden, wormen, bots en rootkits. Dankzij Pulsupdates wordt deze bescherming om de 5 tot 15 minuten bijgewerkt en is je systeem dus vrij goed beschermd tegen gekende bedreigingen.

Installatie
Zoals eerder reeds opgemerkt, springen de nieuwe Norton-beveiligingsproducten erg zuinig om met systeembronnen. Dat resulteert ook in lage systeemvereisten. NAV 2010 vereist minimaal een 300 MHz processor, 256 MB werkgeheugen (512 MB voor de Recovery Tool), 200 MB vrije ruimte op de harde schijf en een cd-rom drive als je de software aanschaft op cd. De software is compatibel met Windows XP SP2 (32-bit), Windows Vista (32-bit en 64-bit) en Windows 7 (32-bit en 64-bit). Wij installeerden de software op ons Vista testsysteem. Het systeem beschikt over een Intel Pentium D 3 GHz processor, 2 GB RAM en draait Windows Vista Business (32-bit). In enkele minuten was de software klaar om ons systeem te beschermen. De activatie-sleutel ingeven en de wizard volgen, meer is het niet. Een kind kan de was doen!

Interface
De gebruikersinterface kreeg een grondige opfrisbeurt. Wij vinden de nieuwe interface geslaagd, maar smaken verschillen nu eenmaal. Oordeel vooral zelf. De belangrijkste onderdelen van NAV 2010 bevinden zich op de startpagina. Je hebt snel zicht op de status waarin NAV 2010 zich bevindt. Als dat ‘In gevaar’ is, kan je dit snel oplossen met de knop ‘Verhelpen’.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelPure snelheid geeft adrenalinestoot
Volgend artikelStijlvolle Soundbar met multifunctionele mogelijkheden