Zeker geen tien voor taal

2
580

Zevengesternte wijzen” of “dat is iemand met een rug”. Denk je bij cryptokronkels als “een ezel cadeau” onmiddellijk aan “standaardpakket”? En vind je het vanzelfsprekend dat “vleesvervoer” een cryptische omschrijving is van “burgerluchtvaart”? Dan wordt dit spel voor jou een makkie!

10 voor Taal

Conclusie
Hoewel het televisieprogramma bijzonder amusant is, kan je van het computerspelletje maar beter wegblijven. De onderdelen uit de quiz zijn weliswaar goed overgebracht, maar je mist de humor en de interactie tussen de spelers, de Belgen en de Nederlanders die in hun strijd om de eer al eens gewaagd uit de hoek durven te komen,… Bovendien is het taalspelletje echt wel te moeilijk, tot je natuurlijk een paar keer gespeeld hebt en je vorige opgaven opnieuw voorgeschoteld krijgt. Met meerdere spelers aan de slag gaan maakt de game een tikkeltje leuker, maar nadeel hier is dan weer dat je niet online op zoek kan naar een tegenstander. Gelukkig is er wel de mogelijkheid je DS gewoon door te geven voor gezinnen die slechts één DS of 10 voor Taal-game bezitten. Laat je overigens niet misleiden door de cover: presentatoren Marcel Vanthilt en Anita Witzier komen niet in het spel voor!

Site: http://www.trainjehersenen.be/
Ontwikkelaar: Triangle Studios
Uitgever: Foreign Media Games

Adviesprijs

€ 29,99 voor Nintendo DS
€ 9,99 voor pc
1
2
3
4
Vorig artikelBetaalbare combinatie van draadloze router en VoIP
Volgend artikelEenvoudig te gebruiken NAS-apparaat

2 REACTIES

  1. Beste Chris,

    Ik heb nog niets zelf ontwikkeld en ik kan begrijpen dat het als gameontwikkelaars niet evident is. Ik kan me ook voorstellen dat er spelletjes zijn – zoals u zelf aanhaalt – waar men te hard probeert grappig uit de hoek te komen. Naar mijn mening moet er dan ook gestreefd worden naar een goed evenwicht tussen het inhoudelijke spelelement en de amusementsfactor. Verder is het niet de moeilijkheid op zich die een probleem vormt – het taalspelletje is nu eenmaal altijd van een heel hoog niveau geweest – maar eerder het feit dat u na een paar keer spelen al vragen zal zien terugkeren waardoor de spelduur behoorlijk kort is. De verschillende aspecten samen doen mij concluderen dat de gemiddelde Belg zijn geld beter aan iets anders kan spenderen.

    Wat mijn persoonlijk niveau betreft, ik ga ervan uit dat ik met een universitair diploma op zak en een aantal jaar ervaring als journaliste op mijn palmares niet meteen een belabberde taalkennis heb.

    Met vriendelijke groeten,
    Annick

  2. Dacht de recensent echt dat ze grappige presentatoren hadden ingebouwd, en dat dat leuk zou zijn?
    Heeft recensent zelf wel eens iets ontwikkeld?

    Als je online 1 tegen 100 speelt wordt je doodziek van de leuk bedoelde opmerkingen van de host.
    Dit is dus een goede keus van de makers. En als hij het niet kan, is dat dan de schuld van het spel of zijn spelkennis?

Reacties zijn gesloten.