Zeker geen tien voor taal

2
580

overgebracht naar de spelcomputer, maar het is absoluut niet te vergelijken met het kijken en meespelen met het origineel op televisie. Je mist de humor en de interactie tussen de spelers, de Belgen die weer eens de spot drijven met de Nederlanders of net omgekeerd. Beide televisiepresentatoren komen overigens niet in het spel voor. Doordat de sfeer er niet is, ga je eenvoudigweg van het ene saaie schermpje met letters naar het andere.

10 voor Taal

Makkie?
Wat overblijft is een bijzonder moeilijk taalspelletje. Tenzij jij zonder verpinken de betekenis kan geven van uitdrukkingen als “Zij zit goed in het want”, “hij maakt zich dikke voeten”, “iemand naar ’t

1
2
3
4
Vorig artikelBetaalbare combinatie van draadloze router en VoIP
Volgend artikelEenvoudig te gebruiken NAS-apparaat

2 REACTIES

  1. Beste Chris,

    Ik heb nog niets zelf ontwikkeld en ik kan begrijpen dat het als gameontwikkelaars niet evident is. Ik kan me ook voorstellen dat er spelletjes zijn – zoals u zelf aanhaalt – waar men te hard probeert grappig uit de hoek te komen. Naar mijn mening moet er dan ook gestreefd worden naar een goed evenwicht tussen het inhoudelijke spelelement en de amusementsfactor. Verder is het niet de moeilijkheid op zich die een probleem vormt – het taalspelletje is nu eenmaal altijd van een heel hoog niveau geweest – maar eerder het feit dat u na een paar keer spelen al vragen zal zien terugkeren waardoor de spelduur behoorlijk kort is. De verschillende aspecten samen doen mij concluderen dat de gemiddelde Belg zijn geld beter aan iets anders kan spenderen.

    Wat mijn persoonlijk niveau betreft, ik ga ervan uit dat ik met een universitair diploma op zak en een aantal jaar ervaring als journaliste op mijn palmares niet meteen een belabberde taalkennis heb.

    Met vriendelijke groeten,
    Annick

  2. Dacht de recensent echt dat ze grappige presentatoren hadden ingebouwd, en dat dat leuk zou zijn?
    Heeft recensent zelf wel eens iets ontwikkeld?

    Als je online 1 tegen 100 speelt wordt je doodziek van de leuk bedoelde opmerkingen van de host.
    Dit is dus een goede keus van de makers. En als hij het niet kan, is dat dan de schuld van het spel of zijn spelkennis?

Reacties zijn gesloten.