Doping voor Windows-drives

0
50

ervoor dat Windows steeds langzamer werkt met SSD’s. HyperFast herorganiseert SSD-volumes om dit te vermijden en hen zo optimaal mogelijk te laten werken. Dit is een bij te betalen optie. Ergens logisch, want SSD’s zijn nog niet algemeen verspreid.

Diskeeper 2009 Pro Premier  - Quick Launch met Dashboard
Quick Launch met Dashboard

De vorige werkstationversies van Diskeeper konden niet werken met schijven groter dan 60 GB, omdat ze de TVE (Terabyte Volume Engine) ontbeerden die in de serveredities voorzien was. Dat is nu verholpen. In de gewone Pro en standaardedities zit dat echter nog steeds niet. De servereditie krijgt vanaf nu een nog verbeterde defragmentatiemotor, de Titan Defrag Engine die beter presteert met zeer grote volumes (tientallen TB) dan TVE dat kan. Er zijn verbeteringen in de achtergronddefragmentatie zoals I-FAAST om bestandstoegang te versnellen tot beter dan na een verse installatie van Windows. Verder verhindert InvisiTasking dat Diskeeper stilvalt. Het programma verbruikt nu zo weinig systeemtijd dat het kan samenwerken met leeglooptijdroutines zoals SETI@Home.

Instellen en vergeten
De standaardinstelling zorgt voor een volledig geautomatiseerd defragmenteren. Het defragmentatieschema is aanpasbaar: je kan periodes opgeven waarbij je absoluut geen defragmentatie

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloze transmissie voor HD weergave
Volgend artikelNano kan nu ook filmen