iPhone 3G S is aantrekkelijk, maar duur hebbeding

5
70

Stembediening
De iPhone 3G kent geen voice dialing of stembediening. Dat is nu wel van de partij in de 3G S. Je kunt je correspondent dus voortaan bellen door gewoon zijn naam uit te spreken. Dat is handig in de auto, waar handenvrij bellen (via de ingebouwde Bluetooth-voorziening van de iPhone) verplicht is.
Let op: Apple levert nog altijd geen handenvrije oortjes mee, zoals veel fabrikanten wel doen. Je krijgt nog altijd alleen maar de bekende witte iPod-oortjes die geen microfoon hebben en waarvan de doppen wat ons betreft nog altijd te hard aanvoelen. Wil je dus handenvrij bellen dan zul je nog zelf moeten investeren in een handenvrije Bluetooth-set. Apple levert bedrade oortjes mee met microfoon en afstandsbediening. Je kunt ook investeren in een apart verkrijgbaar draadloos Bluetooth-oortje.
Apple iPhone 3G S cameraDe stembediening werkt ook in de iPod. Zo kun je je iPhone vragen welk nummer wordt afgespeeld of je kunt een hem vragen soortgelijke nummers of een geheel nieuw nummer af te spelen.

Camera
De ingebouwde camera werd lichtjes verbeterd, met een iets hogere resolutie (3 megapixels in plaats van 2) en eindelijk de mogelijkheid om ook bewegende video in vga-resolutie op te nemen. Dit laatste kan zowel staand als liggend. Er is ook een goed en snel werkende autofocusfunctie. Je kunt op iets of iemand scherpstellen door simpelweg met je vingers op het scherm te tikken. De camera is echter nog altijd niet het sterkste punt van de iPhone, al is hij nu tenminste echt bruikbaar.
Wat nog altijd ontbreekt is een tweede camera op de voorkant om tweeweg videogesprekken te kunnen voeren. Veel concurrenten bieden dat wel standaard aan.

Internet
Dankzij zijn 3G-dataverbinding haalt de nieuwe iPhone websites en e-mails minimaal dubbel zo snel binnen als de eerste generatie. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard ook nog altijd van de partij. De iPhone schakelt trouwens naadloos over tussen WiFi en 3G en zal steeds de goedkoopste verbinding activeren indien die beschikbaar is.
De recentste versie van Safari werkt vlotter dan ooit.

1
2
3
4
Vorig artikelDuo instapcamera’s
Volgend artikelEnergiebesparende en milieuvriendelijke lcd-monitor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

5 REACTIES

  1. Ik was eigenlijk op zoek naar een artikel over de iPhone 4, maar tot mijn schrik zag ik dat daar nog niets over was geschreven. Ook de iPhone 4 zal weer een duur maar bijzonder leuk hebben ding zijn. In Nederland verwachten we hem over ongeveer 3 weken, ik ben benieuwd wanneer hij in Belgie zal verschijnen. Klopt het overigens dat je in Belgie geen abonnement kunt afsluiten waar je gratis een mobiele telefoon zoals een iPhone 4 bij krijgt?

    • Bedankt voor de reactie. We kunnen moeilijk iets schrijven over iets wat we nog niet hebben gezien en om het persbericht hier nog een keer te plaatsen terwijl miljoenen anderen sites dat al gedaan hebben…neen, dat vinden we ook niet nuttig. Niet iedereen draait mee in de marketingmallemolen van onze Apple-vrienden… Als we echt iets nieuw te schrijven hebben over de iPhone 4 zullen we dat zeker doen.

      Koppelverkoop is in België sinds een tijdje wel toegestaan; er worden wel degelijk gsm’s voor bv. 1 euro “weggegeven” bij abonnement, bv. Telenet doet dit.

  2. Jozef

    ik las je review net, en je opmerking over het virtuele toetsenbord trok mijn aandacht. Zeker sinds de laatste iPhoneOS3 update, werkt dat fantastischer dan ooit (je kan het klavier nu ook kantelen, waardoor je zelfs met de dikste vingers weg kan). De iPhone heeft ook al jaren predictive text die enorm goed werkt in alle talen (NL, FR, ENG gebruik ik – en dat werkt perfect). Ik heb voor de lol pas eens een "wedstrijdje" gedaan met mijn collega bberry bold gebruiker, en ik was straten sneller dan de bold… het keyboard werkt gewoon fantastisch. Misschien moet je er wat langer aan wennen?

    Groeten

    Rik

  3. Let op: Apple lever nog altijd geen handenvrije oortjes mee, zoals veel fabrikanten wel doen. Je krijgt nog altijd alleen maar de bekende witte iPod-oortjes die geen microfoon hebben

    Incorrect,
    er wordt wel degelijk een handsfreekit geleverd, een bedrade headset met microfoon.

Reacties zijn gesloten.