Coole mediaspeler in aluminium behuizing

7
123

zwart. We vinden op de voorzijde slechts één knop: de aan/uit-knop en twee ledjes. De led-lampjes geven de status van het apparaat weer. 
De rest van het toestel is uitgevoerd in zilver. Aan de zijkanten en de onderzijde zijn ventilatieopeningen voorzien. De aansluitingen zijn erg compleet. We zien naast de voedingsaansluiting, component- en composite-uitgangen, een coaxiale audio-uitgang, een hdmi-uitgang, een RJ-45 LAN poort, een usb-aansluiting en een usb host-aansluiting.

Installatie
We gaan de MediaPlayer II aansluiten op een 42” plasma televisie. Omdat we de beste beeldkwaliteit willen, maken we gebruik van de hdmi-uitgang op de MediaPlayer II. Zoals eerder al vermeld zal je zelf moeten zorgen voor een hdmi-kabel. Die zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen, gaande van ongeveer 10 euro tot 100 euro of meer (afhankelijk van de kwaliteit en lengte). Wij hadden nog een hdmi-kabel liggen en gebruiken die voor onze test. We sluiten de voeding en de hdmi-kabel aan en pluggen de optioneel verkrijgbare Wireless Network Adapter in. Onze installatie is nu bijna klaar voor gebruik. Als je wil genieten van hoogwaardige surround-sound, zal je de coaxiale uitgang van het MediaPlayer II moeten gebruiken. Je sluit de kabel vervolgens aan op de coaxiale ingang van je home cinema set en kiest de juiste instellingen. Opgelet, deze kabel hoort niet bij het pakket.


De hdmi-kabel is optioneel!

Wlan
Omdat wij gebruik gaan maken van een draadloos netwerk, moeten we nog de juiste parameters ingeven in de instellingen van de MediaPlayer II. De menustructuur van de MediaPlayer II is zeer

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelMet aandacht voor het milieu
Volgend artikelCreatieve diavoorstellingen maken met foto’s en video’s

7 REACTIES

  1. Typ ik een hele review om iedereen aanschaf van deze speler af te raden. Is de hele tekst weg na submit omdat ik vergeten was de letterreeks te typen. Nou, dan maar kort: geen shuffle, waardeloze user interface, alleen geschikt om gedownloade films te bekijken (en dat mag natuurlijk niet 😉 ).
    Wil je muziek luisteren? Niet met de Mediaplayer II!
    Ps. diskidee: de tekst bewaren als een gebruiker de lettercode niet juist intypt zou veel frustratie besparen.
    Roger

  2. Ik las in een engelse review dat je audiofiles niet massaal kunt selecteren, maar alleen per stuk om af te spelen en dat je ook niet kunt shufflelen en/of repeaten
    Klopt dat??

  3. Beste lezer,
    Bijna alle spelers van dit type die vandaag de dag op de markt worden gebracht, geven beelden erg goed weer. Natuurlijk hangt dit niet alleen van de speler af. Andere belangrijke punten zijn de kabel die je gebruikt en de televisie zelf. Bij gebruik van een goede speler en tv, maar met een slechte hdmi-kabel tussen beide toestellen, kan de beeldkwaliteit erg achteruit gaan. Daarom ook het volgende advies: sluit je speler altijd aan via en met een goede hdmi-kabel. Heeft je tv geen hdmi-aansluiting, gebruik dan zeker component en géén composite!

  4. Er wordt alleen ingegaan op de installatie van het apparaat, maar hoe goed is de werking?  Geeft hij films en foto’s goed weer?
     

Reacties zijn gesloten.