Goed onderhouden pc presteert beter

0
81

dan plots verwijderd wordt, moet die – mogelijk tegen betaling – opnieuw geïnstalleerd worden… Hou daar rekening mee!
Nadat we de vragenlijst hebben ingevuld, heeft het systeem 23 aanbevelingen voor ons. Onder de aanbevelingen zijn enkele nuttige voorstellen. Zo stelt de software voor om Java Update Scheduler niet bij elke systeemstart uit te voeren, maar eenmaal per week. Zo kan het systeem sneller starten. Na enkele aanbevelingen definitief te negeren, houden we er nog 16 over. Het systeem komt ook met een aanbeveling om de Windows Indexing Service uit te schakelen. Als je de zoekfunctie van Windows niet gebruikt kan je deze best uitschakelen, het zal je systeem versnellen.


De gretige updater van Java aan banden!

De ‘kritieke problemen’ blijken nogal mee te vallen! Een probleem is dat User Account Control (uac) van Vista uitgeschakeld is. Dat is een bewuste keuze en dus negeren we dat bericht. Alle mogelijke problemen overlopen zou te ver gaan. We zien echter wel twee opvallende ‘problemen’: ons toetsenbord en muis waarmee we momenteel werken zou niet correct functioneren. Vreemd, want wij stellen geen problemen vast aan de hardware.

TuneUp tools
TuneUp Utilities 2009 is eigenlijk een complete toolbox voor je pc. Standaard bevat Windows wel de mogelijkheid om het systeem op te ruimen en te defragmenteren, enzovoorts, maar TuneUp bundelt alle tools in een handige interface. TuneUp beschikt standaard over een waaier aan tools. Alle tools zijn

1
2
3
4
Vorig artikelSymantec wekt Norton Utilities weer tot leven
Volgend artikelKleintje notebook voor erbij