Hippe en veelkleurige lilliputter

0
69

te werken. Ondertussen lijkt de Genius-functie er echter op verbeterd te zijn. 

Shake shake shake! Shake that Ipod!
De nieuwe iPod nano heeft ook een eigen, unieke vernieuwing. Als je de nano schudt, komt deze in shuffle-modus en kiest hij een willekeurig nieuw nummer. Let als man wel op dat je niet constant ligt te schudden wanneer een nummer je niet aanstaat. Omstanders zouden foute ideeën kunnen krijgen… De bewegingssensor die deze functie mogelijk maakt, wordt ook gebruikt in verschillende spelletjes die je met de iPod nano kunt spelen. Klondike, Vortex en Maze worden standaard meegeleverd, andere games kun je kopen via iTunes. Verder zorgt die bewegingssensor er ook voor dat je video’s en foto’s ook automatisch in landschapsmodus kunt bekijken.

Apple iPod nano blueMaar…
Toegegeven: de nieuwe Ipod nano ziet er ongelooflijk goed uit en zijn nieuwe functies mogen er wezen. Comfortabel is het ding echter niet. Dit heeft één overduidelijke oorzaak. De oortjes lijken nergens op. Bij de eerste Ipod woog hun streling voor het oog nog op tegen hun kwelling voor het oor. Ondertussen zijn we hun design wel gewoon en begint die kwelling toch (letterlijk) wat harder te wegen.
De geluidskwaliteit van de Apple- oortjes is belabberd in vergelijking met wat we standaard bij veel concurrenten, waaronder Creative, aantreffen. Nog ergerlijker is dat de harde oortjes nooit lang in je oren blijven zitten. Op de fiets steeds opnieuw zoeken waar je oortje gevallen is, is toch ook niet prettig.
Het meest frustrerende is dat Apple wel degelijk betere oortjes heeft ontworpen. Apple weigert ze echter standaard bij de spelers te steken. In de plaats daarvan verkoopt Apple ze liever apart voor een forse 79 euro! Je krijgt er dan wel een ingebouwde microfoon bij, maar toch is dat een hoog bedrag.

Geen FM-zender
Verder is het naar mijn mening spijtig dat de speler niet over een FM-zender beschikt. Mensen die hun iPod in de auto gebruiken zouden dit zeker handig vinden. Een gemiste kans, daar enkele spelers van de concurrentie

1
2
3
Vorig artikelStijlvolle webcam voor notebooks
Volgend artikelExterne dvd-brander met LightScribe