Stijlvolle webcam voor notebooks

0
37

resolutie. De software gaat dan letterlijk pixels toevoegen aan het beeld. Hierdoor bekom je inderdaad een hogere resolutie, maar jammer genoeg stijgt de kwaliteit niet per definitie mee. Hou hiermee dus rekening.

Technisch
De beeldsensor in het toestel is van het type cmos met een effectieve foto- en videoresolutie van 2 megapixel. De beeldverversing gebeurt aan 90 frames per seconde zodat flikkerende beelden tot het verleden moeten behoren. Het toestel beschikt daarnaast ook over een 8x digitale zoom en een groothoeklens met een opnamehoek van 70 graden. Tel daarbij automatische scherpstelling en je zou logischer wijze goede beelden moeten bekomen. Of dat zo is, bekijken we verderop in dit artikel.

Philips Webcam pro SPC2050NC
De effectieve foto- en videoresolutie bedraagt 2 megapixel

Wat bij veel webcams ook een probleem is, is de geluidskwaliteit van de microfoon. Dit toestel beschikt over twee ingebouwde microfoons met ruis- en echo-onderdrukking zodat dit probleem zich niet meer stelt. De camera beschikt over een knop aan de bovenkant waarmee je eenvoudig een foto kan nemen. Dankzij de meegeleverde software, kan je effecten, achtergronden en logo’s toevoegen.

Installatie
De webcam zelf kan je eenvoudig op je laptop bevestigen dankzij het verstelbare voetje. We installeren de software op onze testpc. Dit neemt een vijftal minuten in beslag en de installatie verloopt volledig

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelHarde schijf met zacht uitzicht
Volgend artikelHippe en veelkleurige lilliputter