Harde schijf met zacht uitzicht

0
71

random access time moet zo laag mogelijk zijn. We maten een toegangstijd van 17,9 milliseconden (ms). Bij de Apollo maten we 17,7 ms. De processor wordt minder zwaar belast door deze schijf: 7% terwijl dat 11% was bij de Apollo.
Lezen doet de schijf aan 30,4 mb/s en schrijven aan 27,2 mb/s. De Apollo liet gelijkaardige waardes optekenen: 30,6 mb/s voor het lezen en 27 mb/s voor het schrijven. Tijdens de burst speed test meten we hoeveel data de schijf kan transfereren binnen een korte tijdspanne. De schijf deed exact 1 mb meer dan de Apollo binnen dezelfde tijdspanne: 35 mb/s. Ook Roadkil’s Disk Speed Version 2 leverde ongeveer dezelfde waardes op. De schijf kan zich qua prestaties dus zeker meten aan de Apollo van Imation.


HD Tach RW version 3.0.1.0

Conclusie
De Memorex Essential Traveldrive met een capaciteit van 250 gb is niet zo stijlvol als de Imation Apollo, maar dat is onze mening natuurlijk. Qua prestaties is de schijf zeker een meevaller. De back-upsoftware is zeer welkom, maar jammer genoeg niet Nederlandstalig. De adviesprijs ligt op 79 euro en dat is een (h)eerlijke prijs voor 250 gb opslag!
Adviesprijs
Adviesprijs: 79 euro voor 250 gb
1
2
3
Vorig artikelGeurend en geheim Vista
Volgend artikelStijlvolle webcam voor notebooks