Harde schijf met zacht uitzicht

0
71

bijvoorbeeld nodig hebben op laptops die niet voldoende busvermogen kunnen leveren via één usb-poort. De tweede kabel kan je eenvoudig herkennen: die is een pak dunner dan de hoofdkabel en bovendien staat op dit exemplaar “Power” op de connector. Wij werken met een desktoppc en sluiten enkel de hoofdkabel aan. De schijf werd tijdens onze test onmiddellijk herkend in Windows Vista.

Ondersteuning voor Mac
Als je de schijf de eerste keer inplugt, zie je twee mappen: de ArcSoft back-upsoftware voor Windows en Mac. Denk erom: maak een back-up van de installatiebestanden als je die wil behouden wanneer je de schijf wenst te formatteren. Formatteren kan je trouwens best doen als je enkel met Windows XP en/of Vista werkt, want de schijf staat standaard in het Fat32-bestandssysteem.


Fat 32 is het standaard bestandssysteem

Als je ntfs kiest als bestandssysteem kan je immers gebruikmaken van ntfs-permissies op bestanden, grote bestanden, enzovoort. Volgens meerdere bronnen op internet zijn er stukjes software die ervoor zorgen dat een Mac volledig overweg kan met ntfs, maar dat kan niet standaard. Met MacFuse zou je dit voor elkaar krijgen. Dit programma is open source en dus gratis. Betalende software is beschikbaar bij Paragon.

Resultaten

We testten de harde schijf met twee programma’s: HD Tach RW version 3.0.1.0 en Roadkil’s Disk Speed Version 2.0. De schijf zelf is afkomstig van Toshiba. De prestaties gemeten door HD Tach RW zijn bijna identiek aan die van de Imation Apollo. We voerden een Long Bench (32 mb zones) uit op de schijf. De

1
2
3
Vorig artikelGeurend en geheim Vista
Volgend artikelStijlvolle webcam voor notebooks