Mini-pc’s neem je erbij

0
66
Dit artikel is deel 2 van 13 in het DiskIdee dossier Netbooks
DossiernavigatieNetbooks getest (Medion & MSI)Netbooks getest (Acer)

al vlot op een netbook met maar 512 MB geheugen. Doorgaans gaat de accu ook langer mee op een netbook die Linux draait. Dus je weet wat je te doen staat als je met Linux kunt leven, niet te veel geld wilt uitgeven en toch vlot en lang wilt kunnen werken. In deze test zit overigens maar een netbook die een aangepaste versie van Linux draait (Hercules eCafé EC-900).

 

 

Hercules eCafé EC-900
Hercules eCafé EC-900

Ergonomie
Houd er toch rekening mee dat deze kleine computers niet bedoeld zijn om er uren na elkaar op te werken. Dat gaat al gauw vermoeien. Het zijn echt mini-pc’s die u er snel even bijneemt om iets op te zoeken, om gauw een bericht te schrijven of om een korte notitie te maken.

Beperkte autonomie
Zo komen we aan een ander compromis dat u moet sluiten. De autonomie van deze umpc’s is relatief beperkt. Meer dan drie uur houden ze het doorgaans niet uit op een volle accu en soms is dat nog minder. Je kunt wel meer uit de accu persen door de achtergrondverlichting van het scherm zo laag mogelijk te zetten. Als de netbook Bluetooth aan boord heeft, kun je de autonomie vergroten door dat

1
2
3
Vorig artikelVerrassende Amerikaan
Volgend artikelNetbooks getest (Acer)
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.