Mini-pc’s neem je erbij

0
66
Dit artikel is deel 2 van 13 in het DiskIdee dossier Netbooks
DossiernavigatieNetbooks getest (Medion & MSI)Netbooks getest (Acer)

uit te schakelen. Heb je geen internet nodig, dan schakel je ook best WiFi uit. Op die manier gaat de autonomie er gemakkelijk met dertig tot veertig procent op vooruit.

Tip
Door onderdelen van de hardware uit te schakelen, kun je de autonomie van deze netbooks vaak flink vergroten. Om je een idee te geven: de Asus Eee PC 1000H biedt in deze test de langste autonomie. Zijn normale autonomie van een uur of vijf kun je verlengen tot zes uur of meer als je alle draadloze netwerkverbindingen uitschakelt. Je kunt dit bij deze netbook in een keer doen met de toetsencombinatie FN-F2.

Schakel je de achtergrondverlichting van het scherm in de op een na laagste stand (nog bruikbaar in een verlichte ruimte) dan haal je mogelijk zeven uur uit een volle accu.

Dell Minii9  HP Compaq Mini-Note 2140
Dell Mini 9 (Inspiron 9)   en   HP Compaq Mini-Note 2140

Conclusie
Deze kleine laptops zijn echt niet bedoeld om er uren na elkaar op te werken. Op verplaatsing kunnen ze wel goede diensten bewijzen. De HP Mini 2140 en Dell Mini 9 halen de hoogste prestatiescore. Houden we rekening met de prijs dan heeft de Hercules eCafé de beste papieren. De onderlinge verschillen zijn echter niet zo groot. Prijs en uitrusting zullen dus de doorslag geven bij een keuze.
1
2
3
Vorig artikelVerrassende Amerikaan
Volgend artikelNetbooks getest (Acer)
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.