Wat verandert er voor INDI-klanten na overname Telenet?

3
396

analoge tv. Problemen met de antenneaansluiting leiden bij analoge tv tot een graduele verslechtering van het beeld, meestal zichtbaar als meer ruis. Bij digitale tv treden echter typische digitale storingen op: blokjes in het beeld, plotse pauzes, dat soort dingen. En naar onze mening zijn die veel storender dan wat meer ruis. Zelfs bij investeringen voor kwaliteitsantennekabels en zo storingsvrij mogelijke verbindingen, stellen we op een avond tv kijken toch eens om het half uur of het uur een beeldbevriezing van een seconde of zo, of een paar blokjes in het beeld vast. Dat zou wat ons betreft beter mogen. Bij ernstige problemen kan het soms nodig zijn de stroomadapter van de INDI-kast een tiental minuten uit te trekken. 

INDI Mozaïek

Als je naar de helpdesk belt, is het mogelijk dat die je aanraden de harde schijf te herformatteren. Doe dat liefst niet: het is vaak niet nodig en de stroom een tijdlang afsluiten helpt echt, maar je verliest daardoor alle opgenomen programma’s en de opnameprogrammatie.
De dagelijkse werking is prima en gebruiksvriendelijk. Wat we verbeterd zouden willen zien, is een veel sneller werkende EPG (elektronische programmagids) en de mogelijkheid om geprogrammeerde opnames via de knop ‘opnemen’ of ‘hele serie opnemen’ volledig te editeren. Nu kun je meestal alleen de voor- en natijd van opnames veranderen, maar niets anders. Wij willen graag ALLES kunnen veranderen van elke geprogrammeerde opname, dus ook start- en eindtijd, de zender en de opnametitel. Nu kan dat alleen maar bij opnames die je volledig manueel ingegeven hebt.

Conclusie
De INDI HD-recorder werkt niet perfect: er zijn af en toe wat probleempjes en sommige functies werken vrij traag. Maar het beeld is beduidend scherper dan dat van analoge tv, zeker bij HD-kanalen. Na aanschaf van een HD-plasma van 46 inch vonden we dat we dit voor 10 euro/maand niet links konden laten liggen.
1
2
3
4
5
Vorig artikelMilieuvriendelijke notebook is met bamboe bekleed
Volgend artikelTekort aan internetadressen? Laat maar waaien!

3 REACTIES

  1. heb hich de finition recorder 5810cx
    bij was de vraag of ik het toestel kan gebruiken met een herlaadkaart het is voor op het buitenverblijf
    mvg

  2. Dag Danny,
    Ja, je kunt je INDI-decoder of -recorder behouden, die blijft werken.
    Je krijgt dezelfde functionaliteiten en zenders als een Telenet-toestel, behalve interactiviteit. Als je dat wenst (de beruchte ‘rode knop’ tijdens tv-programma’s), moet je overschakelen naar een Telenet-toestel.
    Beslis je over te stappen van INDI naar Telenet, dan biedt Telenet een speciale prijs aan voor omruil van het toestel. Helaas konden we van Telenet niet vernemen hoeveel dat precies zou kosten, behalve dan dat het niet gratis zou zijn maar dat je ook niet de volle pot moet betalen.
    Omdat ikzelf niet in interactiviteit geïnteresseerd ben en ook een paar stevige garanties wil in verband met de privacy hiervan (ik wil beslist niet dat een provider info gaat verzamelen over waar ik allemaal naar kijk, zeker niet als dat betekent dat ik in de toekomst speciaal op mijn "profiel" afgestemde reclame in mijn strot geduwd zou krijgen), heb ik beslist om met de INDI-apparatuur te blijven werken (ik woon in Hasselt).
    Overigens betekent geen interactiviteit dat je naast geen rode knop in tv-programma’s ook geen gebruik kunt maken van films-op-aanvraag en van herbekijken van tv-programma’s ("ooit gemist"). Dat laatste mis ik niet, ik neem gewoon alles op wat me interesseert en daarbij is de functie "hele serie opnemen" van INDI fantastisch. En films-op-aanvraag kan ik ook missen: ik heb ruim tweeduizend dvd’s staan, dus heb ik al alle films die me interesseren. Maar dat is persoonlijk, natuurlijk.

  3. Op zich een informatief artikel, maar de titel is enigszins misleidend, want wat er echt zal  veranderen voor de huidige INDI-klanten lees ik niet. Zo zou ik bvb als ex-INDI-klant met een HD-recorder graag het volgende weten:

    • Zal ik mijn recorder kunnen behouden?
    • Zo ja, met dezelfde functionaliteiten als een Telenet-recorder, of moet ik dan toch een nieuw toestel huren/kopen? Ik heb immers al op verschillende forums gelezen dat ik ‘m wel zal kunnen blijven gebruiken, maar niet interactief. Klopt dit.
    • Als ik toch moet overstappen naar een Telenet-recorder, wat gaat dat de ex-INDI-klanten kosten? De volle pot? Of zal er een commerciële geste worden gedaan? Want wij hebben tenslotte 369 EUR neergeteld voor een toestel dat nu misschien – niet door onze eigen keuze maar door een overname –  achterhaald zou blijken.

    Hopelijk worden de early adopters niet financieel afgestraft, maar beloond (bvb gratis omruiling van decoder). Tenslotte hebben wij er mee voor gezorgd dat digitale (HD-)televisie snel van de grond kwam in Vlaanderen…
    Groeten,
    Danny

Reacties zijn gesloten.