Wat verandert er voor INDI-klanten na overname Telenet?

3
396

hoeven we geen nieuwe recorder aan te kopen als er een nieuwe technologie in dienst zou worden genomen of als de onze buiten de garantie de geest zou geven.
INDI is voor zijn HD-receiver en HD-recorder gaan shoppen bij dezelfde fabrikant als Telenet: ADB of Advanced Digital Broadcast. Achterop de INDI HD-recorder staat als model ADB-5810CX opgegeven, maar dat vinden we niet terug op de website. Wel het model ADB-5820C/CX, dat als twee druppels water op onze INDI HD-recorder lijkt. Onze recorder is in elk geval uitgerust met INDI firmware, want hij spreekt keurig Nederlands en nergens is een ADB-logo te bekennen, het is al INDI wat de klok slaat.

Telenet
Ondertussen heeft Telenet de klanten van INDI overgenomen en heeft INDI alle abonnementen gestaakt. Wat lopend is, draait verder. Midden 2009 zullen die klanten hun facturen van Telenet ontvangen in plaats van hun intercommunale. Nieuwe klanten kunnen in principe geen INDI-apparatuur en -abonnementen meer krijgen, alleen nog die van Telenet. Er staat "in principe", omdat we vermoeden dat handelaars die nog INDI-spullen hebben staan, die zullen uitverkopen.

Praktijkindrukken
Het goede nieuws is dat er bij digitale tv inderdaad geen sneeuw of ruis meer zichtbaar is. In vergelijking met analoge tv is op een plasma- of lcd-tv het digitale beeld gestoken scherp.
Het slechte nieuws is dat een goede antenneaansluiting nog veel belangrijker is dan bij

1
2
3
4
5
Vorig artikelMilieuvriendelijke notebook is met bamboe bekleed
Volgend artikelTekort aan internetadressen? Laat maar waaien!

3 REACTIES

  1. heb hich de finition recorder 5810cx
    bij was de vraag of ik het toestel kan gebruiken met een herlaadkaart het is voor op het buitenverblijf
    mvg

  2. Dag Danny,
    Ja, je kunt je INDI-decoder of -recorder behouden, die blijft werken.
    Je krijgt dezelfde functionaliteiten en zenders als een Telenet-toestel, behalve interactiviteit. Als je dat wenst (de beruchte ‘rode knop’ tijdens tv-programma’s), moet je overschakelen naar een Telenet-toestel.
    Beslis je over te stappen van INDI naar Telenet, dan biedt Telenet een speciale prijs aan voor omruil van het toestel. Helaas konden we van Telenet niet vernemen hoeveel dat precies zou kosten, behalve dan dat het niet gratis zou zijn maar dat je ook niet de volle pot moet betalen.
    Omdat ikzelf niet in interactiviteit geïnteresseerd ben en ook een paar stevige garanties wil in verband met de privacy hiervan (ik wil beslist niet dat een provider info gaat verzamelen over waar ik allemaal naar kijk, zeker niet als dat betekent dat ik in de toekomst speciaal op mijn "profiel" afgestemde reclame in mijn strot geduwd zou krijgen), heb ik beslist om met de INDI-apparatuur te blijven werken (ik woon in Hasselt).
    Overigens betekent geen interactiviteit dat je naast geen rode knop in tv-programma’s ook geen gebruik kunt maken van films-op-aanvraag en van herbekijken van tv-programma’s ("ooit gemist"). Dat laatste mis ik niet, ik neem gewoon alles op wat me interesseert en daarbij is de functie "hele serie opnemen" van INDI fantastisch. En films-op-aanvraag kan ik ook missen: ik heb ruim tweeduizend dvd’s staan, dus heb ik al alle films die me interesseren. Maar dat is persoonlijk, natuurlijk.

  3. Op zich een informatief artikel, maar de titel is enigszins misleidend, want wat er echt zal  veranderen voor de huidige INDI-klanten lees ik niet. Zo zou ik bvb als ex-INDI-klant met een HD-recorder graag het volgende weten:

    • Zal ik mijn recorder kunnen behouden?
    • Zo ja, met dezelfde functionaliteiten als een Telenet-recorder, of moet ik dan toch een nieuw toestel huren/kopen? Ik heb immers al op verschillende forums gelezen dat ik ‘m wel zal kunnen blijven gebruiken, maar niet interactief. Klopt dit.
    • Als ik toch moet overstappen naar een Telenet-recorder, wat gaat dat de ex-INDI-klanten kosten? De volle pot? Of zal er een commerciële geste worden gedaan? Want wij hebben tenslotte 369 EUR neergeteld voor een toestel dat nu misschien – niet door onze eigen keuze maar door een overname –  achterhaald zou blijken.

    Hopelijk worden de early adopters niet financieel afgestraft, maar beloond (bvb gratis omruiling van decoder). Tenslotte hebben wij er mee voor gezorgd dat digitale (HD-)televisie snel van de grond kwam in Vlaanderen…
    Groeten,
    Danny

Reacties zijn gesloten.