Wat verandert er voor INDI-klanten na overname Telenet?

3
396

krijgen meer functionaliteit, aldus INDI.

Kopen of huren
Bij het aanbod van INDI krijg je de keuze uit verschillende formules. Eerst en vooral kun je kopen of huren. In beide gevallen is er een basiskeuze uit alleen kijken (HD-receiver) of kijken en zelf opnemen (HD-recorder). De vroegere Nokia- en Samsung-decoders voor gewone digitale televisie worden niet meer ondersteund. INDI is volledig naar HD (hoge definitie) gegaan. Dat wil zeggen: de apparatuur ondersteunt dat, maar dat betekent niet dat alle zenders die je kunt ontvangen HD zijn. Integendeel: op één of twee na is alles gewone digitale televisie in de standaardresolutie.

HD-Plus
Om met je nieuwe HD-receiver of HD-recorder ook echt HD te kunnen kijken, moet je een abonnement nemen op HD-kanalen: dat abonnement heet HD-Plus en kost je 9,95 euro per maand extra. Je krijgt dan zeven HD-kanelen, meestal cultuurzenders en natuurprogramma’s. Vooral die natuurprogramma’s profiteren van hoge definitie. Zonder bijbetalen kun je wel VTM in hoge definitie bekijken (de standaarddefinitie zit zelfs niet meer in het digitale-televisieaanbod van INDI) en ook de VRT heeft ‘één HD’ beschikbaar, maar voorlopig wordt die alleen gebruikt voor speciale gelegenheden, zoals de Ronde van Frankrijk of de Olympische Spelen.
Een HD-receiver kopen kost 229 euro, een HD-recorder heb je voor 369 euro. Soms lopen er acties waarbij die prijzen verlaagd worden tot respectievelijk 175 en 299 euro. Je moet een eenmalige activatiekost betalen van 25 euro, maar die wordt soms bij acties kwijtgescholden. Huren kan vanaf 4 euro per maand, en voor een HD-recorder met de meest volledige functionaliteit ben je 10 euro per maand kwijt.

Aanbod
Het standaardpakket bestaat bij INDI uit 56 televisiekanalen (waarvan eentje, namelijk VTM-HD, continu in hoge definitie) en 36 digitale-radiokanalen. Naar wens kun je dat uitbreiden met tientallen nieuwe televisiekanalen, zeven HD-TV-kanalen en tientallen radiothemakanalen (zoals bijvoorbeeld rockmuziek uit de jaren ’50 en ’60). Daar moet je wel een maandelijks abonnement voor betalen, en dat varieert van 4,95 tot 9,95 euro per maand. Een combinatiepakket speciaal voor Franstaligen kost 19,95 euro per maand (je vraagt je af waarom dit aangeboden wordt in Vlaanderen) en een groot pakket met zowat alle extra’s inclusief alle HD-kanalen kost 39,95 euro per maand. De precieze abonnementssamenstellingen en hun prijzen vind je op de website van INDI.
Met een HD-recorder kun je alles wat je met een HD-receiver kunt, plus uiteraard opnemen (op een 250 GB harde schijf waar 500 uur standaarddefinitie of 50 uur hoge definitie op past). Je kunt gebruik maken van

1
2
3
4
5
Vorig artikelMilieuvriendelijke notebook is met bamboe bekleed
Volgend artikelTekort aan internetadressen? Laat maar waaien!

3 REACTIES

  1. heb hich de finition recorder 5810cx
    bij was de vraag of ik het toestel kan gebruiken met een herlaadkaart het is voor op het buitenverblijf
    mvg

  2. Dag Danny,
    Ja, je kunt je INDI-decoder of -recorder behouden, die blijft werken.
    Je krijgt dezelfde functionaliteiten en zenders als een Telenet-toestel, behalve interactiviteit. Als je dat wenst (de beruchte ‘rode knop’ tijdens tv-programma’s), moet je overschakelen naar een Telenet-toestel.
    Beslis je over te stappen van INDI naar Telenet, dan biedt Telenet een speciale prijs aan voor omruil van het toestel. Helaas konden we van Telenet niet vernemen hoeveel dat precies zou kosten, behalve dan dat het niet gratis zou zijn maar dat je ook niet de volle pot moet betalen.
    Omdat ikzelf niet in interactiviteit geïnteresseerd ben en ook een paar stevige garanties wil in verband met de privacy hiervan (ik wil beslist niet dat een provider info gaat verzamelen over waar ik allemaal naar kijk, zeker niet als dat betekent dat ik in de toekomst speciaal op mijn "profiel" afgestemde reclame in mijn strot geduwd zou krijgen), heb ik beslist om met de INDI-apparatuur te blijven werken (ik woon in Hasselt).
    Overigens betekent geen interactiviteit dat je naast geen rode knop in tv-programma’s ook geen gebruik kunt maken van films-op-aanvraag en van herbekijken van tv-programma’s ("ooit gemist"). Dat laatste mis ik niet, ik neem gewoon alles op wat me interesseert en daarbij is de functie "hele serie opnemen" van INDI fantastisch. En films-op-aanvraag kan ik ook missen: ik heb ruim tweeduizend dvd’s staan, dus heb ik al alle films die me interesseren. Maar dat is persoonlijk, natuurlijk.

  3. Op zich een informatief artikel, maar de titel is enigszins misleidend, want wat er echt zal  veranderen voor de huidige INDI-klanten lees ik niet. Zo zou ik bvb als ex-INDI-klant met een HD-recorder graag het volgende weten:

    • Zal ik mijn recorder kunnen behouden?
    • Zo ja, met dezelfde functionaliteiten als een Telenet-recorder, of moet ik dan toch een nieuw toestel huren/kopen? Ik heb immers al op verschillende forums gelezen dat ik ‘m wel zal kunnen blijven gebruiken, maar niet interactief. Klopt dit.
    • Als ik toch moet overstappen naar een Telenet-recorder, wat gaat dat de ex-INDI-klanten kosten? De volle pot? Of zal er een commerciële geste worden gedaan? Want wij hebben tenslotte 369 EUR neergeteld voor een toestel dat nu misschien – niet door onze eigen keuze maar door een overname –  achterhaald zou blijken.

    Hopelijk worden de early adopters niet financieel afgestraft, maar beloond (bvb gratis omruiling van decoder). Tenslotte hebben wij er mee voor gezorgd dat digitale (HD-)televisie snel van de grond kwam in Vlaanderen…
    Groeten,
    Danny

Reacties zijn gesloten.