Simpel kan ook

0
48

Mvix MV-2500U 2,5" HDD Multimedia Playergeluidssterkte van de MV-2500U aanpassen. Daarna kun je de mediabestanden die erop staan, afspelen. Een aantal demobestanden staan al op de schijf zoals die wordt geleverd, zodat je hem direct kunt uitproberen.
De bediening is simpel en legt zichzelf uit. Mocht er toch nog iets misgaan (bv. een resolutie instellen die niet ondersteund wordt door je tv) dan kan je apparaat resetten en opnieuw beginnen.

Technische details
De MV-2500U gebruikt een Sigma Desings EM8511 processor, ondersteund door 32 MB RAM en 8 MB flashgeheugen. Besturingssysteem is µClinux, een embedded versie van Linux waar je als eindgebruiker gelukkig verder niet mee wordt geconfronteerd.

Ondersteunde formaten
Hoewel de MV-2500U volgens de handleiding DivX 5x ondersteunt, slaagden wij er niet in verschillende in 720p-resolutie opgenomen DivX 5x-films af te spelen: het beeld bleef zwart. Die bestanden waren nochtans al enkele jaren oud.
Nu is het wereldje van de digitale videoformaten een echt mijnenveld, waarin een kat haar jongen niet terugvindt. Apparaten zoals de MV-2500U kunnen onmogelijk alle codecs ondersteunen. Een codec is de decodeersoftware die je nodig hebt om die digitale bestanden op de juiste manier te kunnen afspelen.
MVIX vermeldt ook zelf in de handleiding dat het onmogelijk alle codecs kan ondersteunen. Wel is er een website waar je firmware-upgrades kunt downloaden met nieuwe codecs. (Er is geen downloadcentrum op die website, maar je kunt in de forums terecht of direct op de Amerikaanse site. Dit zou wat ons betreft heel wat gebruiksvriendelijker kunnen.)
Je kopieert de firmware op de schijf, koppelt ze opnieuw aan je tv en start dan de firmware-upgradeprocedure via het setup-menu. De nieuwste firmware (1.68) bracht echter geen verandering: ook nu wilde de MV-2500U onze HD-divx’en van enkele jaren geleden niet afspelen.

Kwaliteit
De EM8511-chip werkt goed op gewone PAL-videoresoluties, maar de weergavekwaliteit is bij HD-resoluties (720p of 1080i) niet echt denderend: veel digitale artefacten, digitale ruis etc. MVIX claimt

1
2
3
4
Vorig artikelDrie laptops voor de mobiele werker
Volgend artikelIdeaal voor spraakopname maar ook geschikt voor zang en muziek
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.