Minicomputer waarmee je kunt bellen en internetten

2
66

te typen. Omdat het erg plat is, is erop werken ook niet ergonomisch: je krijgt al gauw last van je polsen, die te zeer naar beneden worden gedrukt. Typen met je duimen zoals bij de Nokia N810 wel kan, is hier uitgesloten, tenzij je het risico wil lopen dat de X7510 naar beneden dondert tijdens het typen. De magneet is misschien wel sterk, maar zeker niet sterk genoeg om er op die manier mee te typen.
Het toetsenbord dient ook als beschermplaat voor het scherm: het klikt magnetisch vast op de bovenkant van de X7510. Je kunt de combinatie dan kwijt in het meegeleverde bruine lederen hoesje of in het eveneens meegeleverde zwarte kunststof zakje met rits. Dat laatste is vrij omvangrijk en past niet in een broek- of jaszak, alleen in een (hand)tas.
Het ziet er leuk uit en je kunt de X7510 erg snel koppelen aan het toetsenbordje, maar de magneet is zo krachtig dat ze wel eens voor problemen zou kunnen zorgen met kredietkaarten, geheugenstaafjes etc. die je misschien ook met je meedraagt.
Kortom, het toetsenbordje laat je volgens ons beter thuis; Windows Mobile 6.1 heeft ten slotte een redelijk bruikbaar schermtoetsenbord waarop je even snel (maak dat maar traag) kunt typen als op het magnetische toetsenbordje.

Extra software
Naast de standaardsoftware van Windows Mobile 6.1 zoals mobiele versies van Word, Excel, Outlook, PowerPoint en OneNote levert HTC nog een hoop applicaties in ROM mee. Zo is er Google Maps kaartsoftware, TomTom 6 navigatiesoftware (maar zonder kaarten: die moet je nog apart kopen), ClearVue presentatiesoftware, Opera Mobile webbrowser, JETCET PRINT printsoftware om te printen naar netwerkprinters, PictBridge- en Bluetooth-printers, HTC Zip for Pocket PC 1.21 compressiesoftware, HTC Streaming Media for Pocket PC 2.10h voor het streamen van audio en video via het internet, WorldCard Mobile software om visitekaartjes te fotograferen en te herkennen en automatisch toe te voegen aan de lijst met contacten, RSS Hub 1.0 van Illium Software voor het

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelKom eens uit uw schelp
Volgend artikelBeter veel verre vrienden dan een goede buur
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. geachte redactie,
    U geeft een nuttige review, ook in vergelijking met de N810 maar schokkend genoeg laat u bij vrijwel alle plaatjes de voorganger de X7500 zien. Dat is een totaal andere machine, zowel fysiek (missende buttons op de voorkant) als qua toetsenbord…. 58 toetsen vd X7510 en maar 48 op de X7500…  Mvg WimR

  2. geachte redactie,
    U geeft een nuttige review, ook in vergelijking met de N810 maar schokkend genoeg laat u bij vrijwel alle plaatjes de voorganger de X7500 zien. Dat is een totaal andere machine, zowel fysiek (missende buttons op de voorkant) als qua toetsenbord…. 58 toetsen vd X7510 en maar 48 op de X7500…  Mvg WimR

Reacties zijn gesloten.