Multifunctionele draagbare radio

0
61

Bluetooth
We verbinden onze mobiele telefoon (Nokia 6300) via Bluetooth met de Parrot DS3120. Daartoe schakelen we Bluetooth in en zoeken naar audiotoebehoren. We vinden al snel de Parrot en kiezen verbinden. De DS3120 vraagt vervolgens of je wilt pairen met Nokia 6300. We accepteren dit en geven op onze mobiele telefoon de pincode 0000 in. Hiermee is de pairing in orde!
Eerst proberen we het afspelen van muziek via de Nokia 6300 die ook een mp3-speler is. De Parrot is Bluetooth Stereo (A2DP) compatibel en onze mobiele telefoon is dat ook. Op de geluidskwaliteit is niets aan te merken als we afspelen met onze telefoon in dezelfde kamer. Wanneer we van verdieping veranderen, treden er storingen op. Vermoedelijk zit de (beperkte) kracht van de ingebouwde Bluetooth-ontvanger daar wel voor iets tussen! Het toestel moet immers kunnen functioneren op batterijen en uit ervaring weten we dat Bluetooth zeer energieverslindend is! Leuk detail: het volume van de Parrot kan je veranderen via je mobiele telefoon. Ook via onze HP iPAQ 214 Enterprise PDA die we eerder al bespraken, lukt het afspelen van muziek zonder enig probleem.
Een uitgaande oproep voeren via de Parrot is geen enkel probleem. We zien zelfs op het scherm met wie we aan het bellen zijn en kunnen via de DS3120 ook ophangen. De geluidskwaliteit is volgens onze correspondent zeer goed.
Wanneer we een inkomende oproep krijgen, zien we op het scherm van de DS3120 wie er naar ons belt, met de naam uit het telefoonboek van je mobiele telefoon. We kunnen deze oproep beantwoorden via de groene toets. De geluidskwaliteit is echt zeer goed! Via Phone Services kan je zelfs je telefoonboek inkijken en zien welke nummers je gekozen hebt of beantwoordde in het verleden.
Nadat we een computer via Bluetooth verbonden met de Parrot DS3120, konden we zelfs het toestel als luidsprekers gebruiken. Weliswaar een dure, maar goede oplossing.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelMultiformaat en spotgoedkoop
Volgend artikelGPS locatiegegevens toevoegen aan foto’s