Pas op voor die banaan!

0
66

virtuele) teamgenoten afhangt of je wint of niet. Tot slot is er ook nog offline multiplayer waar tot vier spelers tegelijkertijd kunnen racen – al moet je met z’n vieren rekening houden met een kleine daling van de framerate – en last but not least, de online modus.

Online anderen pesten!
Het heeft lang geduurd vooraleer Nintendo de onlinemogelijkheden echt ging benutten, maar met Mario Kart Wii doen ze dat voortreffelijk. Wie wil, kan het Mario Kart Channel in het Wii Menu zetten. Van hieruit kan je je snelste tijden vergelijken met die van je vrienden of onbekenden wereldwijd. Je kan ghost replays downloaden om te bestuderen hoe snelheidsduivels in godsnaam aan hun tijden komen en je eigen ghosts naar vrienden sturen bij wijze van uitdaging. Daarnaast kan je ghosts van andere spelers proberen te verslaan. De echte fun zit hem echter in het online racen en battlen.

Voor beide mogelijkheden start je met een score van 5000. Wanneer je in een race terecht komt die al bezig is, dan ben je automatisch spectator. Je kiest je personage, je voertuig en je mag stemmen voor een parcours (al heb je ook de optie random als het je niet uitmaakt). Uit alle gestemde tracks wordt er willekeurig eentje geloot en dan is het zover. Tot twaalf menselijke spelers die elkaar onderuit halen, van het parcours duwen of gewoon wat pesten, zalig! Doe je het goed, dan stijgt je score. Presteer je niet zo bijzonder goed, dan zakt je aantal punten. In tegenstelling tot de offline multiplayer met vier is de framerate hier trouwens wel constant stabiel. Je kan ook een vriend uitnodigen bij je thuis om op dezelfde console met z’n tweeën de online modus te spelen. Uiteraard is dit nog heel wat leuker!

Versla de concurrentie in toernooien
Heb je het gevoel dat je niet te verslaan bent, dan kan je ook deelnemen aan toernooien. Als je Wii aangesloten is op het internet, kan je ervoor kiezen via het Wii message board op de hoogte gehouden te worden van nieuwe competities. Zolang het toernooi loopt, mag iedereen proberen door het

1
2
3
4
Vorig artikelVeelzijdig nieuw GPS-toestel
Volgend artikelSuperslanke draagbare harde schijf