Kleine multimediaspeler

1
67

gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij de iPod. Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk. Je kan bestanden immers gewoon kopiëren via de verkenner. Wat je dus gebruikt, is een kwestie van je persoonlijke voorkeuren. Wijiriver E100 verkiezen de verkenner, omdat we dan niet gebonden zijn aan eender welke software.

Kwaliteit
De kwaliteit van het geluid is goed zowel via de oortjes als via de luidsprekertjes in het toestel. Het toestel heeft een ingebouwde radio met digitale presets aan boord, maar daar kan je enkel naar luisteren in combinatie met de oortelefoontjes. Video- en audio-bestanden kan je wel beluisteren via de luidsprekertjes. Het toestel geeft een helder en fris geluid dat goed klinkt.
De videokwaliteit is goed, maar niet super vanwege het kleine scherm. Vooral bij bewegende beelden valt het op dat de kwaliteit van het scherm niet super is. Waarschijnlijk is de bedoeling van dit toestel ook niet om hele films mee te kijken, maar enkel korte fragmenten.
Foto’s op het apparaat bekijken gaat goed en als de afbeeldingen niet een te hoge resolutie hebben, is de kwaliteit zelfs redelijk goed.
De kwaliteit van de ingebouwde microfoon is redelijk goed. Zelfs geluiden van iets verder in onze testruimte worden probleemloos opgenomen.
Lezen van tekst gaat vanwege het kleine scherm niet zo goed. Je kan ook alleen txt bestanden gebruiken zonder opmaak.
De kwaliteit van de oortjes is zeer goed. Ze klinken heel helder en zuiver en ook de bouwkwaliteit is goed. Alleen het design oogt een beetje ‘goedkoop’.

Conclusie
De iriver E100 Black is van goede kwaliteit en speelt de meeste formaten af. De geïntegreerde radio en luidsprekers zijn interessante mogelijkheden die je niet vaak aantreft op andere spelertjes van dit formaat. Met zijn prijs van 99 euro is hij redelijk goedkoop en bovendien gebruiksvriendelijker dan pakweg de iPod waarbij je verplicht bent software van de producent te gebruiken.
Adviesprijs
€ 99
1
2
3
4
Vorig artikelKleine boombox
Volgend artikelComfortabel typen voor een zacht prijsje

1 REACTIE

  1. Die movie converter is een drama. Ik wilde er filmpjes opzetten voor mijn zoon voor in de auto.
     Bij een groot deel van de bestandsformaten krijg ik missing codes meldingen, en bij de film die hij uiteindelijk wel kon converteren, een grootbeeld WMV formaat (die ik in stukje van 10 minuten had gehakt om zo de film voor onderweg wat  makkelijker navigeerbaar te maken) hield ik steeds stukjes van 2 a 3 minuten over, er misten hele stukken uit de film.

    Andere conversieprogramma’s werken wel, maar dan zegt mijn E100 weer dat het bestandsformaat niet bruikbaar is.

    Dat de muziek-albums niet op alfabetische volgorde staan is ook hinderlijk.

    Als mp3 speler erg fijn geluid en shuffle werkt geweldig en snel en de radiozender voldoet, en prima beeldkwaliteit voor foto’s.

    Maar films.. tips welkom?

Reacties zijn gesloten.