Kleine multimediaspeler

1
67

hoge resolutie. Voor video is dat nog niet zo erg, omdat je met het bijgeleverde conversieprogramma Movie Converter heel wat bestanden kan converteren.

 
Movie Converter

We testten dit uit en wat bleek: het sterk opkomende flv-formaat en ook mp4 kon niet geconverteerd worden en dat is jammer. Mpeg 4 converteren lukte gelukkig wel. Dit werd dan omgezet in een wma bestand met een resolutie van 320×240 pixels. Het conversieprogramma is zeer intuïtief en dus simpel te gebruiken. Nu zijn er natuurlijk genoeg (gratis) conversieprogramma’s op de markt, maar daar heeft de gebruiker geen boodschap aan. De gebruiker wil zijn video’s kunnen spelen op zijn speler en dat lukt dus niet altijd.

Scherm
Het scherm is een 2,4-inch Quarter of Vga (qvga). Het kan 260.000 kleuren aan. Het scherm is bruikbaar voor één persoon, maar toch valt de kwaliteit wat tegen. Zelfs de meegeleverde demo-bestanden zijn niet supermooi als ze worden weergegeven. Bij snelle bewegende beelden zie je duidelijk blokjesvorming. Het is echter wel een leuke functie om bijvoorbeeld zelf gemaakte filmpjes van lage

1
2
3
4
Vorig artikelKleine boombox
Volgend artikelComfortabel typen voor een zacht prijsje

1 REACTIE

  1. Die movie converter is een drama. Ik wilde er filmpjes opzetten voor mijn zoon voor in de auto.
     Bij een groot deel van de bestandsformaten krijg ik missing codes meldingen, en bij de film die hij uiteindelijk wel kon converteren, een grootbeeld WMV formaat (die ik in stukje van 10 minuten had gehakt om zo de film voor onderweg wat  makkelijker navigeerbaar te maken) hield ik steeds stukjes van 2 a 3 minuten over, er misten hele stukken uit de film.

    Andere conversieprogramma’s werken wel, maar dan zegt mijn E100 weer dat het bestandsformaat niet bruikbaar is.

    Dat de muziek-albums niet op alfabetische volgorde staan is ook hinderlijk.

    Als mp3 speler erg fijn geluid en shuffle werkt geweldig en snel en de radiozender voldoet, en prima beeldkwaliteit voor foto’s.

    Maar films.. tips welkom?

Reacties zijn gesloten.