Kleine multimediaspeler

1
67

kwaliteit weer te geven of grappige filmpjes van op YouTube. Dit hebben we getest: na de nodige conversies kreeg je beelden van redelijke kwaliteit.

Aansluitingen en uiterlijke kenmerken
Het toestel opladen en voorzien van data doe je via de usb-stekkerbus. Er is een oortelefoonaansluiting en een line-in. De bediening gebeurt met pijltjestoetsen en een ok knop. Er is een hold-schakelaar, een volumeknop en een piepklein resetknopje. Verder is een geïntegreerde microfoon en luidsprekertjes ingebouwd. Aan- en uitzetten, doe je via de powerknop.
De luidsprekertjes klinken behoorlijk. Niet super, maar dat verwachten we ook niet van dergelijke kleine luidsprekertjes. Zeer belangrijk is het geheugenkaart-slot voor micro SD (µSD). Hiermee kan je kaartjes gebruiken tot 8 gb. Het apparaat heeft de volgende afmetingen: 92,8 x 47,8 x 11,3 mm. Het weegt slechts 59,3 gram.

Software
Bij de iriver zit een behoorlijk pakket software. Windows Media player 11 en Acrobat Reader zijn meegeleverd, maar dat is gratis en dus niets bijzonders. Wel bijzonder zijn de iriver plus 3, de Firmware Updater en de Movie Converter. Met de iriver plus 3 software kan je heel de iriver E100 beheren. De software is zeer intuïtief en je kan er bijna onmiddellijk mee werken. Ze is trouwens niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook zeer mooi en modern.
De Firmware Updater heeft alleen als doel om de nieuwste firmware te installeren op de speler. Bij ons was versie 1.05 geïnstalleerd en dat bleek na controle de nieuwste te zijn. De Movie Converter is een conversiepakket. waarmee je het ene videoformaat kan omzetten in het andere. Zoals eerder besproken, lukte dat voor een aantal formaten prima.


iriver plus 3

De installaties van de software voerden we uit op een Windows XP machine; een Pentium 4 2.00 Ghz met 512 mb ram en dat verliep prima. Heel belangrijk is dat je de software niet verplicht moet

1
2
3
4
Vorig artikelKleine boombox
Volgend artikelComfortabel typen voor een zacht prijsje

1 REACTIE

  1. Die movie converter is een drama. Ik wilde er filmpjes opzetten voor mijn zoon voor in de auto.
     Bij een groot deel van de bestandsformaten krijg ik missing codes meldingen, en bij de film die hij uiteindelijk wel kon converteren, een grootbeeld WMV formaat (die ik in stukje van 10 minuten had gehakt om zo de film voor onderweg wat  makkelijker navigeerbaar te maken) hield ik steeds stukjes van 2 a 3 minuten over, er misten hele stukken uit de film.

    Andere conversieprogramma’s werken wel, maar dan zegt mijn E100 weer dat het bestandsformaat niet bruikbaar is.

    Dat de muziek-albums niet op alfabetische volgorde staan is ook hinderlijk.

    Als mp3 speler erg fijn geluid en shuffle werkt geweldig en snel en de radiozender voldoet, en prima beeldkwaliteit voor foto’s.

    Maar films.. tips welkom?

Reacties zijn gesloten.