Nieuwe multimedia-software speelt ook Blu-ray

0
21

dat je de videobestemming kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld opgeven dat je een projector aan het gebruiken bent. Dit zal de helderheid, contrast en dergelijke van het videosignaal automatisch aanpassen. Zelf fijn afstellen kan natuurlijk ook nog.


Een nadeel is dat het programma niet lijkt te herkennen wat de hardware in je pc ondersteunt en wat niet

Personalise
Je kan het programma ook ‘personaliseren’ onder het tabblad ‘Personalise’. Verder kun je een afbeelding vastleggen (‘capturen’) uit een videofragment of een bewegende gif-afbeelding maken van een stuk film. Deze gif is van eerder matige kwaliteit (wellicht omwille van copyright-redenen), maar het is een leuke optie, bijvoorbeeld om een videofragment op een eenvoudige manier te integreren in een website.

Mobiele computer
WinDVD 9 heeft ook speciale opties aan boord voor gebruik met een laptop. Zo kan je opgeven hoeveel batterijlading moet over zijn om een film af te spelen en of het programma volledige geheugen mag gebruiken of niet. Ook het instellen van een eigen energiebeheerschema behoort tot de mogelijkheden.

Conclusie
Corel WinDVD 9 Plus Blu-ray is een pakket voor het spelen van video en audio met heel wat mogelijkheden. Het is wel jammer dat deze softwarematige dvd-speler niet altijd goed detecteert welke de hardwaremogelijkheden van een pc zijn.
Adviesprijs

– Corel WinDVD Plus Blu-ray: € 79
– Corel WinDVD 9 Plus: € 49
– Corel WinDVD 9: € 29
Systeemvereisten
voor de systeemvereisten zie hier
1
2
3
4
Vorig artikelCompact 2.1 audiosysteem van Sharp
Volgend artikelEliza, of het einde van een vriendschap