Nieuwe multimedia-software speelt ook Blu-ray

0
21

netwerken. Met andere woorden kan je dan gebruik maken van video op UPnP-servers zoals een netwerk-harde schijf of Windows Home Server die op het netwerk aanwezig zijn. We testten dat uit en dat bleek vlekkeloos te functioneren met de UPnP-apparatuur in ons testnetwerk.

Audio
Onder de tab Audio bevinden zich allerlei opties om het geluid anders of beter te laten klinken. Je kan ook geluidseffecten activeren zoals ‘Theater’ om de akoestiek van een grote zaal te simuleren. Binnen die categorie kun je dan zelfs nog specifieke zalen kiezen, bijvoorbeeld het theater van Sydney.  Verder kan je ook lage, hoge en middentonen regelen door middel van een ‘Equalizer’.


WinDVD9 biedt allerlei opties om het geluid anders of beter te laten klinken

Video
Als je hardware voldoende krachtig is, kan je kiezen uit een resem aan beeldverbeteringsopties onder het tabblad ‘Video’. Enig nadeel is wel dat het programma niet lijkt te herkennen wat de hardware in je pc ondersteunt en wat niet. Zo ondersteunde onze wat oudere videohardware geen Up-sampling (softwarematig verhogen van de videoresolutie), waardoor we bij het activeren van die optie… een zwart beeld kregen. Enkel een reset van de pc bood hulp.
Het vermelden waard is

1
2
3
4
Vorig artikelCompact 2.1 audiosysteem van Sharp
Volgend artikelEliza, of het einde van een vriendschap