Slimme 8-poorten gigabit switch

0
183

desgewenst ook een toegangswachtwoord voor de webinterface) beheer je deze switch. En dat blijkt minstens zo uitgebreid te zijn als wat we bij veel routers zien. Er is een voorziening voor netwerkbeveiliging waarbij je de toegang kunt beperken via 802.1Q VLAN’s, 802.1X authenticaties, MAC-adreslijsten en toegangscontrolelijsten. Verder kun je QoS (Quality of Service, een minimumkwaliteit) verzorgen volgens 802.1p of poortgebaseerd met vier wachtrijen in hardware.

Linksys SLM2008
Linksys SLM2008

Verder biedt de SLM2008 OSI laag 2-omschakeling, automatische detectie per apparaat, automatische onderhandeling, VLAN-ondersteuning, auto-uplink (auto MDI/MDI-X), IGMP-snooping, gespiegelde poorten, store-and-forward, Broadcast Storm Control en firmware die kan worden bijgewerkt.

Conclusie
De Linksys SLM2008 biedt voor zo’n klein toestelletje verrassend veelzijdige functionaliteit met kwaliteitsverzekering en toegangsbeveiliging. Als je die functionaliteit en het bijbehorend beheer niet nodig hebt, vind je uiteraard goedkopere switchjes. Maar als je in deze switch wel jouw gading vindt, is dit een echte vondst, want je vermijdt hiermee de aankoop van een veel duurdere managed switch.
Adviesprijs
€ 109 euro (laagst gevonden straatprijs: € 91)
1
2
Vorig artikelVeilig netwerken voor filialen en thuiswerkers
Volgend artikelExtra dunne Full HD lcd-tv’s van JVC