De ultieme redder in nood

8
63

aanhaalden. Het formaat van Acronis staat verder een dynamische bijwerking toe, zodat u ook individuele bestanden in de beeldkopie kunt bijwerken. Het is trouwens ook mogelijk om een Acronis beeldkopiebestand te koppelen aan Windows en de daarin aanwezige partities een driveletter te geven, voor zover het om natuurlijk om Windows bestandsindelingen gaat. Bij die koppeling kunt u dan kiezen voor alleen lezen of ook schrijven naar deze nieuwe drives.
Om een Windows netwerk met servers en werkstations te behandelen met centraal beheer, hebt u alleen de Enterprise Server licentie nodig, eventueel aangevuld met Universal Restore om alles te kunnen doen. Daarnaast is er nog een Workstation editie specifiek voor werkstations en vermits die goedkoper is dan de Enterprise Server licentie, zult u deze werkstationeditie willen hebben voor alle genetwerkte Windows XP, Vista of Linux desktoppc’s (of notebooks, maar dus geen servers). TIMC en de Agent is ook inbegrepen in deze werkstationeditie.

Acronis True Imge Echo: installatiewizard voor installatie naar een systeem op afstand
Installatiewizard voor installatie naar een systeem op afstand

Functionaliteit
Acronis True Image Echo blijkt een waar manusje van alles. De mengeling van beeldkopieën met bestandenback-ups laat de hoogst mogelijke flexibiliteit toe. Het herstel naar willekeurige fysieke of virtuele platformen (ook 64 bit!) met de Universal Restore licentie is daarbij wat ons betreft een absolute noodzaak. Acronis ondersteunt het back-uppen van ‘live’ (in werking zijnde) systemen via Microsoft Volume Shadow Copy Service. U kunt een speciale noodcd aanmaken met Acronis SnapRestore om een systeem met een minimum aan downtime vanaf nu hersteld te krijgen. Omdat dynamische back-ups

1
2
3
4
Vorig artikelLagere prijs voor Xbox
Volgend artikelVeelzijdige mp3-speler

8 REACTIES

  1. Geachte, met kopiëren en plakken (streepjes in het serienummer incluis) kreeg ik het programma aan de praat. Rechtsklikken om het serienummer te plakken lukt niet, Ctrl-V wel.  Nu nog wat experimenteren met differentiële en incrementele back-ups van de gegevens Wat is waar en wanneer aangewezen?

  2. Dag Gilbert,

    Het is voor mij ook al weer even geleden, maar ik meen dat je dat serienummer zonder mintekens e.d. moet intikken. Mij is het in elk geval wel gelukt het te registreren.

  3. Sorry voor de vraag in mijn vorige mail.  Ze hoort hier niet thuis.     Acronis is hoe dan ook een fantastisch programma. Alleen zou ik de registratieprocedure (gekocht CD met programma) wat eenvoudiger willen zien.  Het serienummer op de CD-hoes wordt niet aanvaard.

  4. Het icoontje en de tekst van de CD-DVD drive zijn hersteld in de oorspronkelijke toestand. Hoe? Eenvoudig de computer opnieuw opstarten was voldoende !
    Voor al diegenen die zijn en zullen zijn een goede les : na de installatie van een programma uitschakelen en opnieuw starten.

    Maar nu zou ik willen weten hoe ik bewust en permanent het icoontje en de tekst van een CD-DVD drive kan veranderen.

    Heeft iemand een werkend antwoord?

  5. Na de installatie van Acronis True Image 2009 op XP Pro werd de drive icon van de CD-lezer en de naam ervan veranderd in Easy Computing. Hoe kan ik het origineel icon en de originele naam terugkrijgen?
    Ik vraag me af waarom Easy Computing zoiets doet?

  6. Dank u. Betekent dit  registreren en activeren dat ik voor elke computer hier in huis een Acronis  CD van € 50 moet kopen? Of heb ik het mis?

  7. Is bij aankoop van het programma Acronis Home 2009 op CD ook een registratie of activatie nodig?

Reacties zijn gesloten.