De ultieme redder in nood

8
63

back-up-, controle- en hersteltaken van op afstand uit te voeren. TIMC kan ook een noodcd aanmaken (desgewenst onmiddellijk via een cd-schrijver of als tussenweg via een iso-bestand) en vanaf deze noodcd kunt u een Agent starten, die beheer op afstand via TIMC toestaat, of een meer volledige back-up- en herstelsoftware lokaal draaien.
U kunt alle taken uitvoeren vanop afstand met niet meer dan die Agent op andere computers. Als u de gebruikers op die computers zelf allerlei True Image-taken wil laten uitvoeren, moet echter de volle werksoftware geïnstalleerd worden en die bestaat voor zowel werkstations (ook Vista) als servers. Voor Linux is er maar één editie die zowel werkstations als servers doet.

Acronis True Image Echo Management Console
Acronis True Image Echo Management Console

Het beeldkopiebestand van Acronis scheidt de inhoud van de harde schijf van de onderliggende bestandsopmaak en gebruikt Acronis Virtual Live Data Format om de gegevens platformonafhankelijk te maken (alleen van toepassing op Windows). Daarmee is de beeldkopie zo geconstrueerd, dat u ze kunt herstellen op zowel fysieke of virtuele platformen – als u tenminste de optionele Universal Restore licentie aangeschaft had. Omdat de beeldkopie de platformonafhankelijkheid verzekert, kunt u de UR-licentie altijd achteraf aanschaffen en bijinstalleren. U kunt er dan meteen gebruik van maken en hoeft dus geen nieuwe images aan te maken. Let wel op: als u de Universal Restore licentie nog niet hebt, laat de Acronis software u toch probleemloos een image terugzetten op incompatibele hardware zonder u daarvoor te waarschuwen. Het resultaat is dan natuurlijk een systeemcrash tijdens het herstarten van de doelpc. Met Universal Restore lukt dat wel.
Nog iets anders om op te letten: het systeem blijkt niet slim genoeg om een BOOT.INI-bestand in een NTFS-partitie automatisch bij te werken als u die partitie herstelt naar een andere fysieke plaats op een harde schijf, zodat de partitienummering niet meer klopt. Volgens Acronis moet dat wel werken, maar bij onze test ging dat specifieke geval dus mis.

Acronis True Image Echo Enterprise Server - serverback-upsoftware
Acronis True Image Echo Enterprise Server – serverback-upsoftware

Dynamisch
Bij het woord beeldkopie of image denken we natuurlijk in de eerste plaats aan een bit-voor-bit kopie van een harde schijf, maar bij Acronis wordt dat heel wat flexibeler opgeslagen, zoals we reeds

1
2
3
4
Vorig artikelLagere prijs voor Xbox
Volgend artikelVeelzijdige mp3-speler

8 REACTIES

  1. Geachte, met kopiëren en plakken (streepjes in het serienummer incluis) kreeg ik het programma aan de praat. Rechtsklikken om het serienummer te plakken lukt niet, Ctrl-V wel.  Nu nog wat experimenteren met differentiële en incrementele back-ups van de gegevens Wat is waar en wanneer aangewezen?

  2. Dag Gilbert,

    Het is voor mij ook al weer even geleden, maar ik meen dat je dat serienummer zonder mintekens e.d. moet intikken. Mij is het in elk geval wel gelukt het te registreren.

  3. Sorry voor de vraag in mijn vorige mail.  Ze hoort hier niet thuis.     Acronis is hoe dan ook een fantastisch programma. Alleen zou ik de registratieprocedure (gekocht CD met programma) wat eenvoudiger willen zien.  Het serienummer op de CD-hoes wordt niet aanvaard.

  4. Het icoontje en de tekst van de CD-DVD drive zijn hersteld in de oorspronkelijke toestand. Hoe? Eenvoudig de computer opnieuw opstarten was voldoende !
    Voor al diegenen die zijn en zullen zijn een goede les : na de installatie van een programma uitschakelen en opnieuw starten.

    Maar nu zou ik willen weten hoe ik bewust en permanent het icoontje en de tekst van een CD-DVD drive kan veranderen.

    Heeft iemand een werkend antwoord?

  5. Na de installatie van Acronis True Image 2009 op XP Pro werd de drive icon van de CD-lezer en de naam ervan veranderd in Easy Computing. Hoe kan ik het origineel icon en de originele naam terugkrijgen?
    Ik vraag me af waarom Easy Computing zoiets doet?

  6. Dank u. Betekent dit  registreren en activeren dat ik voor elke computer hier in huis een Acronis  CD van € 50 moet kopen? Of heb ik het mis?

  7. Is bij aankoop van het programma Acronis Home 2009 op CD ook een registratie of activatie nodig?

Reacties zijn gesloten.