Marketingstunt of hebbeding?

3
52
Dit artikel is deel 1 van 5 in het DiskIdee dossier High Definition
DossiernavigatieTelevisie kijken in High Definition

waarna de aandelen van Toshiba de dieperik ingingen. Eén dag later liet ook Paramount weten dat het voortaan Blu-Rays zou uitbrengen. Bijgevolg kunnen we alleen nog maar vaststellen dat hd-dvd effectief dood is en Blu-Ray het enige HD-schijfformaat van de toekomst.

Moet je upgraden?
Als je een zo best mogelijke beeldkwaliteit wil, biedt HD die natuurlijk. En je kunt dvd met een hd-schijf vergelijken en zien dat die hd-weergave inderdaad gedetailleerder is. In de praktijk stelden we bij onszelf echter vast, dat we – eenmaal dat de film begonnen was en speelde – zo opgingen in het verhaal van de film dat we echt niet meer stilstonden bij het feit of het beeld nu HD was of niet. We kunnen dus nog altijd even goed genieten van een film via dvd als van eentje via HD. Je hoeft dus zeker niet al je dvd-films opnieuw te gaan kopen in HD. En voor films die niet profiteren van HD zou ik het zeker niet doen. Zo kun je bijvoorbeeld Stanley Kubricks "Full Metal Jacket" tegenwoordig in HD kopen. Die film werd echter op een extreem grove korrel opgenomen indertijd omdat de regisseur zo het rauwe onderwerp wou benadrukken. In HD ziet die film er echt niet beter uit als gewoon in dvd. Dat hebben we zelf kunnen vaststellen.

Full Metal Jacket op Blu-ray   Blade Runner op Blu-ray

Van een film met extreem veel detail in het beeld kunnen we ons dat wel voorstellen. Denk aan films als ‘Lord of the Rings’ (die zijn nog niet uit in HD), ‘Lawrence of Arabia’ en andere films met grootschalige beelden met veel miniscule details. Je kunt dus prima gewone dvd’s blijven verderkopen totdat je een Blu-Ray speler gekocht hebt en dan pas Blu-Ray discs gaan kopen. Overigens zou Sony (en andere

1
2
3
4
Vorig artikelSony waardeert instapmodel spiegelreflex op met nieuwe A200
Volgend artikelTelevisie kijken in High Definition

3 REACTIES

  1. Ja het klopt de site kunnen we gratis bekijken, en niemand mag honger lijden.
    Ik verwachtte wel een site met nuttige tekst en omringt door een beetje reclame.

    Diskidee is een heel grote brok reclame met in het midden een klein beetje tekst

  2. Dit soort informatie is uiteraard niet gratis; aangezien deze site wel gratis is, wordt ze dus door reclame betaald. Het moet ergens van komen he. En zoveel reclame staat er nu ook weer niet op deze site. Sommige campagnes kunnen bovendien wat langzamer zijn dan andere. Daar hebben we weinig of geen vat op.

  3. Dit is een pracht van een artikel.
    Maar spijtig genoeg heel slecht leesbaar door alle reclame, en de onnodige vele pagina’s waar je door moet bladeren.
    Het is niet zo dat Diskidee op een snelle server staat, het laden gaat traag.

Reacties zijn gesloten.