Home Audio / Video

Marketingstunt of hebbeding?

3
52
Dit artikel is deel 1 van 5 in het DiskIdee dossier High Definition
DossiernavigatieTelevisie kijken in High Definition

producenten) de upgradekeuze behoorlijk eenvoudiger hebben kunnen maken en ook uitnodigender, door vanaf het begin hybride discs (gecombineerd Blu-Ray en gewoon dvd) te voorzien. Dan hadden veel meer mensen waarschijnlijk veel eerder Blu-Ray discs gekocht dan nu het geval is.

Voor dit dossier bekeken we ook nog enkele High Definition producten: een Sony Bravia KDL-46W2000 lcd-tv, een Sony BDP-S1E Blu-Ray Disc Player, een Sony PlayStation 3 en een LG BH-100 Blu-Ray en HD-DVD speler. Je kun onze besprekingen van deze producten lezen door onderaan op de eerste pagina van dit artikel in het kader ‘Dossier" op de betreffende links te klikken.

Conclusie
Als je van plan bent volledig over te stappen naar hoge definitie met digitale HD tv-kanalen en HD-afspeeltoestellen met bijbehorende HD-films, dan hoort daar natuurlijk een HD-tv bij. De combinatie van een Sony HD-tv met Sony HD-spelers levert ontegensprekelijk een prachtig resultaat. Zodra echter niet alles HD is, kan de beeldweergave behoorlijk teleurstellend uitvallen. Dvd’s gaan nog, zeker als ze via HDMI afgespeeld worden omdat ze dan omhooggewaardeerd worden naar HD. Maar via SCART en zeker analoge tv bevat het beeld duidelijke beeldstoringen en zien we nogal fletse kleuren. Als je de HD-tv als eerste aanschaft in afwachting van een latere aankoop van meer HD-apparaten, dan hou je er best rekening mee dat je dan een tijdlang zult kijken naar een slechter beeld dan voorheen.
Ook iets om in de gaten te houden: beide uitgeprobeerde HD-afspeeltoestellen hadden vaak problemen met het afspelen van gewone dvd’s. Dat zou exemplarisch kunnen zijn, maar we vinden het toch alarmerend, omdat beide HD-toestellen er last van hadden. De LG BH-100 vinden we veel te duur voor wat hij biedt, en zeker vermits hij nog lijdt onder kinderziektes. En ten slotte: koop geen hd-dvd-schijfjes of -spelers, dat formaat is dood. Blu-Ray is de winnaar in het HD-kamp.

3 REACTIES

  1. Ja het klopt de site kunnen we gratis bekijken, en niemand mag honger lijden.
    Ik verwachtte wel een site met nuttige tekst en omringt door een beetje reclame.

    Diskidee is een heel grote brok reclame met in het midden een klein beetje tekst

  2. Dit soort informatie is uiteraard niet gratis; aangezien deze site wel gratis is, wordt ze dus door reclame betaald. Het moet ergens van komen he. En zoveel reclame staat er nu ook weer niet op deze site. Sommige campagnes kunnen bovendien wat langzamer zijn dan andere. Daar hebben we weinig of geen vat op.

  3. Dit is een pracht van een artikel.
    Maar spijtig genoeg heel slecht leesbaar door alle reclame, en de onnodige vele pagina’s waar je door moet bladeren.
    Het is niet zo dat Diskidee op een snelle server staat, het laden gaat traag.

Comments are closed.